Nyhed
30. jan. 2020 | 11:45

Martin Scorsese forbereder stjernespækket film

Foto | Emma Tillinger Koskoff
Martin Scorsese er blevet foreviget af sin producer Emma Tillinger Koskoff på en location-tur i den amerikanske stat Oklahoma, hvor instruktørens næste film skal optages.

Instruktørens hofskuespillere Leonardo DiCaprio og Robert De Niro skal spille over for hinanden i et drama om en af de mest brutale forbrydelser i amerikansk historie.

Af Nicki Bruun

Jakob Stegelmann giver en bredside til Martin Scorseses CGI-tunge gangsterepos The Irishman i det nye nummer af Ekko, men filmen har også fået fremragende anmeldelser og er nomineret ved det snarlige Oscar-show.

Nu er instruktøren i gang med forberedelserne til sin næste film, der samler hans to hofskuespillere: Leonardo DiCaprio og Robert De Niro skal spille over for hinanden i et drama om en af de mest brutale forbrydelser i amerikansk historie.

Killers of the Flower Moon går i optagelse til foråret i den amerikanske stat Oklahoma, skriver mediet Indiewire.

Blodigt kapitel
Filmen bygger på en bog af samme navn fra 2017 og handler om de mystiske mord på indfødte amerikanere i 1920’erne.

De såkaldte Osage-indianere tjente styrtende med penge, da der blev fundet olie på deres grund. Men så begyndte de systematisk at blive slået ihjel. FBI sendte derfor en række undercover-agenter ud for at opklare forbrydelsen.

”Jeg har lært så meget af dem begge og er heldig at kunne kalde dem samarbejdspartnere – Bob siden This Boy’s Life og Marty siden Gangs of New York,” sagde Leonardo DiCaprio, da han overrakte en ærespris til netop Robert De Niro til årets uddeling af den amerikanske skuespillerforenings priser og tilføjede:

”Efter 30 år er det en kæmpe ære at skulle arbejde med Bob igen i Martin Scorseses kommende drama Killers of the Flower Moon.

Robert De Niro takkede med et glimt i øjet.

”Det gør mig meget glad at vide, at mit næste job bliver sammen med dig og Marty. Så ved jeg om ikke andet, at jeg har et år mere med sygeforsikring.”

I spil til ti Oscars
Amerikanske Martin Scorsese er med mesterværker som Taxi Driver, Raging Bull og Goodfellas en af verdens største, nulevende instruktører.

Bogen Killers of the Flower Moon er skrevet af forfatteren David Grann, men Scorsese får hjælp fra manusskriptforfatter Eric Roth – der vandt en Oscar for Forrest Gump og senest var med til at skrive A Star Is Born – med at overføre historien til film.

Netflix-filmen The Irishman er nomineret i ti kategorier ved Oscar-uddelingen, der afholdes natten mellem 9. og 10. februar dansk tid.

Her er historien om mordet på fagforeningsbossen Jimmy Hoffa i spil til at vinde for bedste film, mens Martin Scorsese kan tage prisen for bedste instruktør, og Robert De Niro er nomineret for bedste mandlige hovedrolle.

Kommentarer

Ekko #84

Jakob Stegelmann kritiserer Martin Scorsese og The Irishman i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner abonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko