Nyhed
26. jan. 2017 | 14:39

Michael Bay laver dystopisk Donald Trump-film

Foto | Frank Masi
Michael Bay er mest kendt for at lave film om patriotiske amerikanere, som i Armageddon (billedet), der redder verden, men nu står han bag en film om et USA, som er gået i opløsning.

Kongen af amerikanske eksplosionsfilm skal producere Little America, hvor en Donald Trump-lignende præsident har ruineret USA.

Af Lauge Hendriksen

Donald Trump vandt præsidentvalget med sloganet ”Make America Great Again”.

I Michael Bays kommende Little America sidder en Trump-lignende præsident også på magten. Men i filmen er USA ikke ”Great Again”. Tværtimod er landet blevet opkøbt af kineserne.

Ifølge The Hollywood Reporterhar Universal Pictures sikret sig rettighederne til at filmatisere Little America. Manuskriptet er lavet af britiske Rowan Athale, der stod bag krimi-thrilleren Wasteland. Athale er også udpeget til at skulle instruere.

Samfundssatire
Historien foregår i en nær fremtid. Præsidenten har kørt USA i sænk, og da Kina ikke kan få inddrevet deres udestående med USA, overtager de landet.

USA er derfor blevet et slaraffenland for kriminelle, og folk emigrerer til Kina for at få arbejde. Her får en tidligere amerikansk elitesoldat til opgave at redde en kinesisk rigmandsdatter i en farlig, amerikansk ghetto.

Ifølge The Hollywood Reporter vil filmens stil svare til den rå actionfilm Flugtaktion New York fra 1981. Handlingen bærer også mindelser om John Carpenters klassiker, hvor Kurt Russel skal redde USA’s præsident i et New York, der er forvandlet til et stort fængsel.

Michael Bay er mest kendt for at lave mastodontiske actionfilm til teenagedrenge som Transformers og Armageddon.

Derfor er det noget overraskende, at den ellers så patriotiske instruktør er på vej med en samfundssatirisk actionkomedie, hvor Donald Trump har kørt USA bankerot.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko