Nyhed
17. juni 2015 | 15:34

Nikolaj Arcel skriver film for Matt Damon

Foto | Jeppe Gudmundsen / Egon Endrényi
Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg skal levere replikker til Matt Damon, når skuespilleren kaster sig over rollen som den amerikanske politiker og præsidentbror Robert F. Kennedy.

Den danske filmskaber og hans makker Rasmus Heisterberg har skrevet manuskriptet til en film om Robert F. Kennedy, som Matt Damon skal spille.

Af Nicki Bruun

For kun to uger siden kom det frem, at Nikolaj Arcel har scoret en gevaldig tjans i Hollywood: Han skal instruere filmatiseringen af Stephen Kings The Dark Tower-bogserie.

Men de gode nyheder stopper ikke her.

Arcel og makkeren Rasmus Heisterberg har nemlig skrevet et manuskript om den amerikanske politiker Robert F. Kennedy – lillebror til JFK – der skal indspilles med Matt Damon i hovedrollen.

Det er et projekt, som Matt Damon i mange år har villet lave, og han producerer tilmed filmen gennem selskabet Pearl Street Films, som han ejer med Ben Affleck.

Damon og Affleck slog igennem med Good Will Hunting (1997), som de skrev og spiller hovedrollerne i. Siden er Damon blevet en af Hollywoods største skuespillere med roller i Bourne-filmene, The Departed, True Grit og senest Interstellar. Næste gang kan han ses i Ridley Scotts The Martian.

Manuskriptet til RFK-filmen er skrevet og klar til optagelse i 2016, når Damon har indspillet næste film i Bourne-serien.

Udfordrende drømmeprojekt
”Det har været et drømmeprojekt og en kæmpe udfordring at skrive. Lykkeligvis er alle glade for det endelige resultat. Matt Damon og hans producer Jennifer Todd er nogle af de skarpeste og mest nede på jorden samarbejdspartnere, vi har mødt herovre,” udtaler Nikolaj Arcel i en pressemeddelelse.

Han uddyber i en mail til Ekko:

”Vi har foretaget fire måneders fordybelse i bøger, dokumentarer, artikler samt interviews med Kennedy-familien og RFK’s kolleger fra dengang,” siger Nikolaj Arcel og udtrykker stor begejstring for Robert F. Kennedy.

”Jeg er helt vild med ham, og hvad han stod for. Han undergik en enorm forvandling gennem hele sit liv, især efter hans bror døde.”

Arcel skriver videre, at filmen vil foregå i tiden mellem John F. Kennedy og Robert F. Kennedys død, altså en periode på fem år.

Historien om Robert F. Kennedy er ikke mindre dramatisk end den om præsident John F. Kennedy. Efter mordet på storebroren i 1963 gik Robert F. Kennedy fra at være rådgiver til politiker. Han stod i 1968 som favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat, men blev ligesom broren snigmyrdet. Attentatmanden var den 24-årige palæstinenser Sirhan Sirhan.

Grønt lys
Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg slog for alvor igennem internationalt med manuskriptet til Mænd der hader kvinder (2009). Siden har de skrevet den Oscar-nominerede En kongelig affære (2012) – som Arcel også instruerede – samt Afdeling Q-filmatiseringerne Kvinden i buret (2013) og Fasandræberne (2014).

Siden har Nikolaj Arcel været på tale til mange projekter i Hollywood, der dog endnu ikke har udmøntet sig i nogen film. Det bliver der øjensynligt lavet om på nu, hvor RFK-filmen har fået grønt lys og finansiering, ligesom The Dark Tower er godt på vej.

”The Dark Tower og RFK står øverst. Ud over det har jeg to projekter med Anders Thomas Jensen, som vi skriver på,” skriver Nikolaj Arcel til Ekko.

Han har tidligere fortalt Ekko, at han skriver det endelige manuskriptudkast til The Dark Tower sammen med Anders Thomas Jensen. Samtidig vil han påbegynde design og casting på filmen.

Han bekræfter nu, at The Dark Tower bliver en filmserie i flere dele, men at han ikke ved, om det bliver med hans fortsatte deltagelse.

”Jeg har ikke kontrakt på mere end én film, så det vil tiden vise.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko