Nyhed
27. apr. 2022 | 17:10

Nikolaj Lie Kaas laver serie

Foto | Henrik Ohsten
Nikolaj Lie Kaas instruerer hovedrolleindehaveren Esben Smed under optagelserne af den kommende komediedramaserie Agent.

”Jeg har altid tænkt, at der er et stort potentiale i min branches originaler og historier,” siger skuespilleren, der femten år efter kultserie på ny forsøger sig som instruktør og manuskriptforfatter.

Af Nicki Bruun

Nikolaj Lie Kaas er en af Danmarks mest populære skuespillere, men hans største fans ved, at han engang også med stor succes har forsøgt sig som instruktør og manuskriptforfatter.

For femten år siden stod han bag den sorthumoristiske tv-serie Mr. Poxycat & Co., hvor Rasmus Bjerg spiller titlens tryllekunstner, der forgæves prøver at få resten af verden til at tage ham seriøst.

Det har taget sin tid, men nu er Nikolaj Lie Kaas snart klar med en ny serie for TV 2.

Den kommer til 2023, hedder Agent og har Esben Smed i hovedrollen. Smed spiller kendis-agenten Joe, der kæmper for at klare hverdagen, mens han løser problemer for nogle af landets største stjerner.

Blandt de mange berømtheder, der skal spille udgaver af sig selv, finder man Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Ulrich Thomsen, Tobias Rahim og Helle Thorning-Schmidt.

Store gæstestjerner
Hovedrollerne tæller foruden Esben Smed blandt andre Julie Agnete Vang som hovedpersonens ekskone og Ina-Miriam Rosenbaum som Joes mor, der ejer det agentfirma, som han arbejder for.

”Jeg har altid tænkt, at der er et stort potentiale i min branches originaler og historier, og jeg har altid været fascineret af mennesker og karakterer, der ikke selv kan se de åbenlyst forkerte valg, de tager,” siger Nikolaj Lie Kaas i en pressemeddelelse fra TV 2.

”Sådan opstod idéen om Joe, en kendis-agent, der skal navigere rundt i underholdningsmiljøet med alt, hvad det indebærer af sindssyge situationer, samtidig med at han skal være far for sin tiårige datter,” fortsætter serieskaberen.

Han kunne senest opleves foran kameraet i Retfærdighedens ryttere, og er senere i år på rollelisten i Lars von Triers stort anlagte nye sæson af Riget.

”Det er en komedie oven på et drama. Jeg har været bevidst opmærksom på ikke at overgive mig til det rene drama, hvilket ligger lige for, når man skildrer et menneske, der er på en deroute. Men det har været mit mantra, at man skal kunne grine højlydt,” siger Nikolaj Lie Kaas.

Ingen halve vinde
For noget tid siden blev Ekko ringet op af en filmarbejder fra produktionen.

Vedkommende spurgte, om vi ville levere en stak magasiner, der skulle bruges i forbindelse med optagelserne af Nikolaj Lie Kaas’ serie, som der på det tidspunkt ikke var noget som helst officielt ude om.

Derfor øjnene vi naturligvis chancen for en god historie, men valgte at besinde os, så vi ikke løb med halve vinde.

Nu håber vi så bare, at Ekko-bladene får en fremtrædende rolle i Agent, som produceres af Louise Vesth fra Zentropa.

Produktionsselskabet er også undervejs med en anden TV 2-serie, som Danmarks pt. mest prominente instruktør står bag. Thomas Vinterberg arbejder i kølvandet på Oscar-sejren til Druk på en serie for tv-kanalen.

Optagelserne af Agent er i gang nu, og der bliver lavet otte afsnit, som altså får premiere på TV 2 og TV 2 Play på et endnu uvist tidspunkt til næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko