Nyhed
14. sep. 2021 | 11:00

Odense-vinder indtager Ekko Shortlist

Foto | Adomeit Film
Johan (Alvin Olid Bursøe) og Luna (Marta Holm) finder sammen i Sylvia Le Fanus sort-hvide Amourteur, men kærligheden er en svær størrelse for de unge mennesker.

Ekko Shortlist Awards-vinderen Sylvia Le Fanu er tilbage på onlinehitlisten med sin nye kortfilm, der udforsker ungdommelig kærlighedsforvirring og er i spil til en Oscar-nominering.

Af Nicki Bruun

En særdeles stærk samling boblere kom i går på onlinehitlisten Ekko Shortlist, hvor man kan se mere end 1.250 kortfilm af danske talenter.

Blandt dem finder man den nylige vinder i kategorien for bedste danske film på Odense International Film Festival.

Amourteur er en rammende fortælling om ung kærlighedsforvirring, filmet i slående sort-hvid, der leder tankerne hen på Noah Baumbachs Frances Ha.

Den danske kortfilm handler om unge Luna (Marta Holm). Hun er ulykkelig, da hun bliver forladt af sin kæreste. Men snart møder hun Johan, som hun indleder et forhold til. Kærligheden er dog en svær størrelse, og det er ikke lige sådan til at finde ud af, hvad man egentlig gerne vil.

Med sin sejr på Odense-festivalen er Amourteur blevet kvalificeret til at gå videre i kampen om at blive Oscar-nomineret for bedste kortfilm.

Frokost med filmlegender
Amourteur er instrueret af Sylvia Le Fanu, der tidligere har fejret stor triumf på Ekko Shortlist. Hendes midtvejsfilm fra den fynske uddannelse 18Frames, flygtningedramaet Abu Adnan, blev i 2017 den store vinder ved Ekko Shortlist Awards.

Her vandt filmen i alle de fire kategorier, den var nomineret i – deriblandt for bedste fiktion og mandlige skuespiller. Senere forsøgte holdet at få filmen Oscar-nomineret.

Vi tegnede i forbindelse med filmens succes et portræt af instruktøren, der gennem sin engelske filmunderviser-far er vokset op på Filmhøjskolen i Ebeltoft, hvor hun spiste frokost med legender som Bertolucci og Lars von Trier.

De seneste år har hun uddannet sig på Den Norske Filmskole.

Sylvia Le Fanu er et landets mest lysende filmtalenter, og det bliver spændende at følge instruktørens videre færd i filmbranchen.

Hun har ad flere omgange fået udviklingsstøtte af Det Danske Filminstitut til et spillefilmprojekt med arbejdstitlen At vokse op er ikke for børn. Den håber vi meget, at hun får realiseret, og vi glæder os til at se filmen.

Indtil da må du ikke snyde dig selv for Amourteur på Ekko Shortlist. Husk også at give filmen stjerner, så den kommer ind på top 10 mandag i næste uge!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko