Nyhed
24. maj 2023 | 10:53

Oscar-perler og danske talenter på festival

Foto | Line Elvekjær

Amalie Maria Nielsens afgangsfilm fra den fynske filmskole 18Frames, Sværddrage, handler om unge kvinder anbragt på en institution. Den bliver ligesom mange andre kortfilm vist på Odense International Film Festival.

Kortfilmfestivalen i Odense har offentliggjort programmet med de 129 titler, som er sluppet gennem et historisk snævert nåleøje med 4.129 indsendte film.

Af Nicki Bruun

Odense International Film Festival – også kendt som OFF – giver hvert år et fantastisk indblik i, hvad der findes af stærke kortfilm fra hele verden netop nu.

I år løber festivalen, der blev grundlagt i 1975, af stablen fra 28. august til 3. september. Og folkene bag har netop offentliggjort programmet, der tæller 129 kortfilm.

I en pressemeddelelse skriver festivalen, at der er blevet indsendt hele 4.129 film, det højeste antal i den næsten 50-årige historie.

Den officielle konkurrences forskellige programmer – hvor vinderne kvalificerer sig til en Oscar-nominering – tæller et hav af spændende titler. Sidste år kunne man opleve An Irish Goodbye, der senere gik hen og vandt Oscar-prisen for bedste kortfilm i år.

Der er altså mulighed for at se en kommende Oscar-vinder i Odense!

Årets program byder på Anders Walter og Pipaluk Kreutzmann Jørgensens grønlandske perle Ivalu, der måtte se sig slået af An Irish Goodbye ved den nylige Oscar-uddeling.

Og så er der også lagt op til en masse verdenspremierer på film, som vi endnu ved meget lidt om. Se hele programmet!

Kendt fra Ekko Shortlist
Der er film fra intet mindre end 45 lande med i programmet på årets udgave af Odense International Film Festival. Men vanen tro er en hel del af dem selvfølgelig fra Danmark.

Blandt andet finder man en lang række film af talenter, som vi på forskellig vis har haft med at gøre på Ekko Shortlist.

Festivalen viser Amalie Maria Nielsens afgangsfilm fra den fynske filmskole 18Frames, Sværddrage, der også blev udtaget til Berlinalen tidligere i år. Vi har talt med den talentfulde instruktør om hendes førsteårsfilm Amatør, der indeholder pornoscener og kan ses på Ekko Shortlist.

Man kan i Odense også se mange af afgangsfilmene fra ellevte årgang på københavnske Super16. Da vi sidste år gav filmene onlinepremiere, kastede vores begejstrede anmelder fem stjerner efter årgangens film.

Også Alexander Rahnami Mannstaedts afgangsfilm fra jyske Super8, Dagen jeg døde, er i årets program.

Den handler om instruktørens egen hjerteoperation, men på rollelisten er også Nicolaj Kopernikus. Den kendte skuespiller er desuden aktuel på Odense International Film Festival med sin egen film, From Above, hvor han både instruerer og spiller hovedrollen.

Ligesom dokumentarfestivalen Cph:Dox har OFF lavet streamingplatformen OFFstream, hvor man kan se udvalgte kortfilm fra festivalens omfattende bagkatalog.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko