Nyhed
07. juni 2023 | 10:30

Bryan Singer forsøger comeback

Foto | Gage Skidmore

Under begivenheden Comic Con i 2015 fortæller Bryan Singer om sin storfilm X-Men: Apocalypse, hvor Jennifer Lawrence spiller en af hovedrollerne.

Manden bag film som X-Men og The Usual Suspects vil vende tilbage med en dokumentar om overgrebsanklager mod sig.

Af Nicki Bruun

Bryan Singer har haft en karriere fuld af op- og nedture. Instruktøren blev udråbt til et Hollywood-wunderkind, da han blot 30 år gammel fik et gennembrud med thrilleren The Usual Suspects i 1995.

Senere indtjente han filmselskaber milliarder af kroner takket være hits som superhelte-franchisen X-Men, Superman Returns og Operation Valkyrie.

I 2017 blev han dog afsat som instruktør af den stort anlagte Queen-biopic Bohemian Rhapsody, som Dexter Fletcher i stedet færdiggjorde.

Forklaringen var, at Bryan Singer angiveligt døjede med store problemer i privatlivet og ofte kom for sent til optagelserne.

Men det gik fra slemt til værre, da flere mænd i 2019 anklagede ham for overgreb, der skulle være begået, mens de var mindreårige.

Siden har der været ret stille omkring den anerkendte instruktør, men nu forsøger han ifølge det amerikanske branchemedie Variety at stable et comeback på benene.

Lavbudget-film i Israel
Anonyme kilder fortæller, at Bryan Singer har haft møder med adskillige filmfolk, hvor han har forsøgt at sælge dem flere projekter. Instruktøren vil lave lavbudget-film i Israel, hvor han har boet de seneste år.

Mere opsigtsvækkende har han også planer om at lave en dokumentar om sit liv og udfordringer. Den skal efter sigende også behandle beskyldningerne mod ham samt hans forsøg på et comeback.

Det er ikke første gang, Bryan Singer kæmper for at holde liv i karrieren.

Da de fire mænd i 2019 stod frem med beskyldninger mod instruktøren i magasinet The Atlantic, fik han først opbakning fra producenten Avi Lerner, der var i gang med at lave en genindspilning af actionfilmen Red Sonja sammen med Singer.

Det viste sig dog umuligt at skaffe finansiering til projektet. Det blev sat på pause og øjensynligt aldrig genoptaget.

Døjet med stofmisbrug
Bryan Singer har lige siden gennembruddet været en kontroversiel skikkelse i Hollywood. Rygterne har gået på, at han har et voldsomt temperament og nærmest altid har døjet med et stofmisbrug.

I 2003 valgte han påvirket af stoffer at gennemføre en stuntscene i X2, der resulterede i en blodig skade for Hugh Jackman.

I 2014 blev en sag genoptaget, hvor unge mænd hævdede, at Singer havde forgrebet sig på dem, da de som mindreårige medvirkede i hans Apt Pupil fra 1998.

En af anklagerne ved navn Michael Egan påstod desuden, at åbent biseksuelle Bryan Singer i mange år havde været del af en sex-ring i Hollywood, hvor voldtægt var hverdagskost.

Selv om han flere gange er blevet beskyldt for overgreb, er instruktøren aldrig blevet hevet i retten. Variety har i sin artikel bedt Bryan Singer om en kommentar til det planlagte comeback, men hans repræsentant har ikke villet udtale sig.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko