Nyhed
18. jan. 2014 | 10:41

Pernille Fischer Christensen til Berlinalen

Foto | Rolf Konow
Mikael Persbrandt spiller i En du elsker rockmusikeren Thomas Jacob, der efter at have levet flere år i Los Angeles beslutter sig for at vende tilbage til Danmark.

Den danske instruktør har for tredje gang fået udtaget en film til den prestigefyldte festival. En du elsker, der har Trine Dyrholm og Mikael Persbrandt på rollelisten, vises i Berlinale Special-programmet.

Af Jeppe Mørch

Hvis Lars von Triers karriere er uløseligt forbundet med Cannes, så er Pernille Fischer Christensens på samme måde viklet ind i Berlinalen.

Hendes første spillefilm, En soap, havde verdenspremiere på filmfestivalen i februar 2006, og her løb den med hele to priser – Juryens Grand Prix og prisen som bedste debutfilm.

Fire år senere havde den danske instruktørs En familie ligeledes premiere på Berlinalen. Også den modtog en pris, denne gang tildelt af anmelderne.

I år fuldender Pernille Fischer Christensen sit hattrick, når den kommende En du elsker vises på den 64. udgave af Berlin-filmfestivalen, der finder sted 6. – 16. februar.

I fint selskab
En du elsker er udvalgt til Berlinale Special, og kommer altså ikke i betragtning til hovedkonkurrencens priser. Den er i stedet en del af et kurateret program, der bidrager med enten originalitet eller stjernestøv til festivalen.

Pernille Fischer Christensens film er kommet i fint selskab.

Blandt de andre værker i Berlinale Special-programmet er Errol Morris dokumentar The Unknown Known, den svenske komedie Den hundredårige og David O. Russels American Hustle, der netop har modtaget hele ti Oscar-nomineringer.

I En du elsker spiller Mikael Persbrandt en verdensberømt musiker, der tager til Danmark for at indspille et album med sin faste producer, der spilles af Arvingerne-aktuelle Trine Dyrholm. Dyrholm er desuden er en del af hovedkonkurrencens jury.

I Danmark konfronteres den erfarne rockmusiker med sin voksne datter (Birgitte Hjorth Sørensen), og der opstår problemer.

Pernille Fischer Christensen har skrevet manuskriptet til filmen i samarbejde med Kim Fupz Aakeson, og den forventes at få dansk biograf premiere 26. april.

Berlinalens danskere
En du elsker er ikke eneste danske bidrag til årets Berlinale.

Festivalen viser første del af Lars von Triers egen udgave af Nymphomaniac, og New Nordic Voices-vinderen Mahdi Fleifel kæmper om priser i kortfilmprogrammet med Xenos, som er en opfølger på hans prisbelønnede dokumentar A World Not Ours,

Danica Curcic, der senere på året kan ses i Christian E. Christiansens Lev stærkt, er udvalgt som Shooting Star. Hun følger i Mikkel Boe Følsgaards fodspor, da han modtog æren sidste år.

Endelig er Danmark også repræsenteret i hovedkonkurrencen. Her dyster den norske Kraftidioten, der ligesom En du elsker har Kim Fupz Aakeson som manuskriptforfatter.

Birgitte Hjorth Sørensen medvirker også i Kraftidioten, der har internationale navne som Stellan Skarsgård og Bruno Ganz på rollelisten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko