Nyhed
10. sep. 2015 | 16:51

Peter Schønau Fog filmatiserer bestseller

Foto | Christian Geisnæs
Peter Schønau Fog skal instruere Du forsvinder med Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm og Michael Nyqvist i hovedrollerne.

Et af dansk films største talenter skal overføre Christian Jungersens roman Du forsvinder til det store lærred med stjernebesætning.

Af Esben Møller Hansen

Hvad sker der i menneskets hjerne, når en svulst rammer? Har vi en fri vilje, eller er alle vores handlinger kun resultatet af hjernens impulser? 

Det er store spørgsmål som disse, der behandles i Christian Jungersens succesroman Du forsvinder, der nu skal filmatiseres af Zentropa.

Romanen blev hurtigt en succes, da den udkom i 2012 og blev nomineret til Politikens Litteraturpris. Den vandt Læsernes Bogpris i 2013 og lå på den danske top ti for bogsalg i et helt år.

Første film i ti år
Filmen skal instrueres af Peter Schønau Fog, der med den prisvindende filmatisering af Erling Jepsens Kunsten at græde i kor (2006) havde stor succes med at omdanne en roman til filmmediet.

Du forsvinder bliver Peter Schønau Fogs første film siden debuten. Han har i den mellemliggende periode været filmkonsulent på Det Danske Filminstitut, et job, han forlod i utide.

Nu er han tilbage på hjemmebane som instruktør. Han regnes for en af de mest talentfulde og har selv skrevet manuskriptet til Du forsvinder, som har Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne.

Svenske Michael Nyqvist, der er kendt som Mikael Blomkvist i de tre originale Millenium-filmatiseringer, får også en bærende rolle.

Kampen mellem hjerne og vilje
Filmen kommer til at handle om den respekterede skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas), der bliver sigtet for bedrageri i millionklassen.

Sagen viser sig at være særdeles kompliceret, da det afsløres, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed radikalt.

Frederiks kone Mia (Trine Dyrholm) forsøger med hjælp fra advokaten Bernard (Michael Nyqvist) at få Frederik frikendt og på den måde redde familien.

Men familiens kamp bliver hård, når hjernens uforklarlige processer tager magten fra mennesket og sætter spørgsmålstegn ved den frie vilje. For er det Frederik eller svulsten, der bærer skylden?

Fuldvoksent budget
Det bliver interessant at se, hvorvidt Peter Schønau Fog og holdet bag filmen kan overføre det videnskabelige og komplekse emne, og om han kan følge op på succesen med Kunsten at græde i kor.

Filmatiseringen af Du forsvinder har et budget på hele 26 millioner kroner og skal optages i Silkeborg, København og på Mallorca.

Optagelserne til filmen begynder om tre uger, og det forventes, at den får biografpremiere i februar 2017.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko