Nyhed
24. nov. 2022 | 10:18

Premiere på afgangsfilm fra Super16

Foto | Kristoffer Engholm Aabo
Anton Hjejle og Adam Ild Rohweder spiller i Super16-afgangsfilmen Heartbreak et par, som på deres bryllupsdag er både kærlige og voldelige over for hinanden.

De næste to uger kan du på Ekkos hjemmeside se afgangsfilmene fra ellevte årgang på Super16, hvor en flok allerede stilsikre filmskabere har lavet medrivende og originale visitkort.

Af Nicki Bruun

Det er som juleaften for kortfilmfans, hver gang en ny årgang på Super16 bliver udklækket.

Gennem årene er den i forvejen høje kvalitet på den københavnske filmuddannelse kun vokset. Derfor er det en stor fornøjelse, at vi nu eksklusivt kan vise afgangsfilmene fra årgang #11!

Der er tale om en flok allerede stilsikre filmskaberes visitkort, og de seks film sprudler af medrivende originalitet og fortællelyst.

I Bjergets tårer spiller Marijana Jankovic en kvinde, der søger op i Montenegros bjerge for at finde afklaring omkring sin partner. Heartbreak er en voldelig og absurd thriller, hvor Adam Ild Rohweder og Anton Hjejle spiller et kommende ægtepar, som på bryllupsdagen lægger kortene på bordet.

Også En undersøgelse af empati eksperimenterer. Her forsøger to kvinder i en performance at forstå hinanden og sig selv.

Flygt, frys, kæmp handler om en homoseksuel mands forsøg på at konfrontere fortidens traume, mens hovedpersonen i Splittet oplever en identitetskrise, da familien flytter fra Sverige og tilbage til hjemlandet Irak.

I Afskærmet søger en ung mand tilflugt i et digitalt fællesskab, indtil han knytter sig til et andet menneske – spillet af Nina Rask, der uddelte en pris ved Ekko Shortlist Awards.

Se filmene på Ekkos hjemmeside fra 24. november til 8. december!

Hyldet ved Ekko Shortlist Awards
Ellevte årgang på Super16 har begejstret Ekkos anmeldere med både deres førsteårs- og midtvejsfilm.

Vores anmelder kaldte Jahfar Muataz’ førsteårsfilm Kaboos den bedste danske horror-kortfilm nogensinde. Også instruktørens opfølger, Det ottende sakramente, vakte glæde hos Ekkos kritiker.

Flere af Super16-filmene er efter den digitale premiere senere kommet på Ekko Shortlist, hvor de har gjort det godt på den ugentlige top 10.

I weekenden lykkedes det folkene bag Det ottende sakramente at vinde priser ved Ekko Shortlist Awards, hvor den nervepirrende thriller tog statuetterne for bedste lyddesign og originale musik.

Vi bringer snart en anmeldelse af alle seks afgangsfilm, og i de kommende dage vil du her på siden også kunne læse interviews med filmskaberne på uddannelsens tre faglinjer: instruktører, manuskriptforfattere og producere.

Kommentarer

Super16

Uafhængig filmuddannelse grundlagt i 1999.

Indtil 8. december viser Ekko afgangsfilmene fra årgang #11.

Se dem her.

© Filmmagasinet Ekko