Nyhed
10. sep. 2015 | 11:26

P.T. Anderson laver film om Radiohead-guitarist

Foto | Shin Katan
Jonny Greenwood og Shye Ben Tzur (nummer to og fem midtfor) indspiller med indiske musikere i Paul Thomas Andersons nye dokumentar.

Den amerikanske instruktør har taget en pause fra fiktionen og fulgt sin filmkomponist på en rejse til Indien.

Af Esben Møller Hansen

Mange filminstruktører har en fast komponist for at skabe en lydmæssig sammenhæng imellem filmene. Når samarbejdet fungerer, kan det få filmene til at skille sig ud fra mængden.

Tænk bare på David Lynch og Angelo Badalamenti eller Christopher Nolan og Hans Zimmer.

En af USA’s førende instruktører Paul Thomas Anderson har efterhånden skabt et stærkt samarbejde med Radioheads guitarist og altmuligmand Jonny Greenwood.

Greenwood har således komponeret musikken til Andersons There Will Be Blood, The Master og senest Inherent Vice fra 2014, men nu er deres forhold vendt på hovedet for en stund.

Paul Thomas Anderson har nemlig lavet en dokumentarfilm om Jonny Greenwood med titlen Junun. Han har fulgt Greenwood på en kunstnerisk rejse til Indien, hvor musikeren har arbejdet på et album med den israelske komponist Shye Ben Tzur og en række indiske musikere.

Lever og ånder musik
Junun får premiere på New York Film Festival, der finder sted fra 25. september til 11. oktober.

New York Film Festival beskriver Junun som ren magi og fortæller, at filmen ”lever og ånder musik, musikskabelse og det tætte venskab, der opstår under kunstnerisk samarbejde”.

Store dele af filmen er optaget på det storslåede Mehrangarh-fort, hvor Greenwood optog albummet. Fortet er fra det 15. århundrede og ligger i Rajasthan i det nordvestlige Indien.

Der er endnu ikke mange oplysninger om filmens fremtid, men hvis den ikke får en decideret biografpremiere herhjemme, kan den forventes at dukke op på en af vores festivaler.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko