Nyhed
12. juni 2020 | 07:20 - Opdateret 12. juni 2020 | 10:12

Rap om kvindeligt begær på Ekko Shortlist

Foto | Manuel Alberto Claro
De medvirkende i Nikolines afklædte musikvideo er fra venstre: Mathias Broe som Adonis, Sara Hjort Ditlevsen som Afrodite, Nikoline som Valkyrie, Sara Helling som en nymfe og Tinus De Shunard som den hinduistiske gud Ardhanarishvara.

I en musikvideo fuld af nøgenhed hylder musikeren Nikoline flydende seksualitet og kvindeligt begær med Lars von Trier og højgravid Sara Hjort Ditlevsen.

Af Nicki Bruun

Rapperen Nikoline er god til at skabe debat med sine originale musikvideoer. 

Hendes Flertallet er dumme – hvor hun skyder efter billeder af politikere – fik Dansk Folkeparti til at politianmelde kunstneren. 

Siden inviterede hun Peter Aalbæk Jensen med på sin antisexistiske Sut min klit, og så tog hun et opgør med to mandlige radioværter i DR-programmet Shitstorm, der i sig selv blev en kæmpe shitstorm

Nu giver musikeren debut til sin nyeste musikvideo til sangen Gourmet, og lad det være sagt med det samme: Den er ikke for sarte sjæle!

Nikoline er nøgen sammen med blandt andre skuespilleren Sara Hjort Ditlevsen og instruktøren Mathias Broe i en hyldest til flydende seksualitet og kvindeligt begær – og selveste Lars von Trier giver sit besyv med. Man skal dog ikke blinke for meget med øjnene, for mesterinstruktøren er kun med kort.

Musikvideoen er fotograferet af Manuel Alberto Claro, der blandt andet har stået bag kameraet i Triers Nymphomaniac.

Netop den film har uden tvivl inspireret videoens nærbillede af en vagina, som et par fingre glider ind i, men der er et radikalt opbrud i kønsrollemønstrene i Gourmet, når kvinden tager manden bagfra.

Se musikvideoen til Gourmet på Ekko Shortlist, hvor den bobler og kan komme på top 10 på mandag klokken 12, hvis den får tilstrækkeligt mange seninger og stjerner af brugerne!

Vulkanisk seksualitet
Gourmet bliver af Nikolines pladeselskab Rebel Inc. kaldt rapperens mest udfordrende udgivelse til dato.

Meningen med den eksplicitte musikvideo er at vise en side af seksualiteten, som ifølge musikeren har manglet i stort set hele den moderne historie.

”Samfundet har i årtusinder forsøgt at reducere og tæmme den kvindelige seksualitet til at være noget passivt modtagende med luder/madonna-komplekser og systematisk udskamning. For mig er kvinden aktiv og vulkanisk – fra ulmende feromon-ekstase til eksplosiv og utæmmet vildskab. Vores seksualitet må, kan og er alt,” siger Nikoline i en pressemeddelelse.

Rapperen har selv rollen som den nordiske mytologis valkyrie, mens Sara Hjort Ditlevsen – der fødte for nylig og i videoen er højgravid – spiller den græske kærlighedsgudinde Afrodite. Over for hende står Super16-instruktøren bag dokumentaren om mænds seksualitet Amfi, Mathias Broe, som den ligeledes mytologiske figur Adonis.

Foruden et fokus på flydende seksualitet og kvindeligt begær er sangen et opgør med det middelmådige og en lussing til laveste fællesnævner. Eller som Nikoline formulerer det i teksten: ”Pop så klæbrig som camembert, ghetto-rap der intet siger.”

Perler for svin
Musikeren har også lagt videoen op på et nyt domæne, joy-mogensen.dk, som hun har købt.

”Jeg er perler for svin, og jeg er ikke kommet for at please med tomme kalorier. Imens nogen synes, det er upassende at tale om kunst i disse tider, synes jeg det er vigtigere end nogensinde,” siger Nikoline med en hentydning til kulturminster Joy Mogensen, der er blevet kritiseret for ikke at ville tale om kultur under coronakrisen.

Nikoline har også tidligere markeret sig stærkt som debattør og har skrevet flere artikler i Filmmagasinet Ekko, blandt andet om Guldpalmevinderen Adèles liv, som hun kalder en pornoficeret parodi på lesbisk sex.

Kommentarer

Ekko #77

Stort tema om sex og magt i Ekko #77.

Her kritiserer Nikoline Guldpalmevinderen Adèles liv for skildringen af lesbisk sex.

Nummeret kan købes i kiosker eller bestilles her.

© Filmmagasinet Ekko