Nyhed
12. sep. 2018 | 13:35

Musikvideo: Rapper lader fissen snakke

Foto | Mathias Tegtmeier
”Min fisse er en puma / Hør den hiss,” rapper Nikoline i musikvideoen til Sut min klit, hvor Peter Aalbæk Jensen stikker en mikrofon op under musikerens kjole.

”Sut min klit,” rapper den kontroversielle musiker Nikoline i sin nye musikvideo, hvor hun i et opgør med sexisme får besøg af Peter Aalbæk Jensen og Ditte & Louise.

Af Nicki Bruun

En ridetur på Peter Aalbæk Jensen, tungeleg med Oliver Bjerrehus, der har ”Luder” skrevet hen over maven, og sofahygge med Ditte & Louise.

Det er ikke så lidt, rapperen og Ekko-skribenten Nikoline kaster sig ud i med sin nye musikvideo Sut min klit, der er et opgør med sexisme i det danske samfund. Se videoen nederst i artiklen!

Musikeren har tidligere provokeret politikeren Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, der kaldte hende ”en anden Breivik”, da hun i musikvideoen til Flertallet er dumme – se den på Ekko Shortlist – skød til måls efter papfigurer af politikere. Videoen blev politianmeldt, men endte med at blive frikendt af både politiet og en juridisk ekspert.

Og Nikoline har ikke skåret ned på provokationerne i Sut min klit, hvor hun får Peter Aalbæk Jensen til at holde en mikrofon op under kjolen på hende – en slet skjult kommentar til sagen om Zentropa-grundlæggeren – og lader sin fisse udstøde et puma-brøl.

”#MeToo er reaktionen på en epidemi af verdensomspændende misogyni / Grab them by the balls-tsunami / Og er kommet for at blive i enhver industri,” starter hun med at rappe i sangen, der også går i kødet på mandlige rappere og radiokanalen P3.

Nøgen protest mod terror
Musikeren med det borgerlige navn Nikoline Vicic Rasmussen er blevet kendt for sit provokerende tekstunivers, hvor intet er helligt.

I musikvideoen til gennembrudshittet Tæsk til alle viser hun Kurt Westergaards kontroversielle tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, mens hun fordømmer religiøst snæversyn. Også Sut min klit byder på kritik af profeten og organiseret religion i det hele taget.

”Muhammed voldtog en mindreårig pige / Den samme praksis i dag med ISIS / Og kirken begår samme hybris / Jeg er alle religioners nemesis,” synger hun, mens arabiske kvinder med bare bryster brænder den frygtede terrororganisations flag.

Foruden de forskellige kendisoptrædener medvirker også Nikolines ven og Ekko Shortlist-instruktøren Mathias Broe i musikvideoen, hvor han sammen med andre twerker rundt i hvidt undertøj på hendes befaling.

Samarbejdet med Ditte Hansen og Louise Mieritz, der gør Nikoline selskab i musikvideoen, indbefatter også den biografaktuelle komedie Ditte & Louise. Her bliver Sut min klit brugt som afslutningssang, der kører under rulleteksterne.

I det nye nummer af Ekko hylder Nikoline i et personligt essay 50-årsjubilaren Olsen-banden for at være forud for sin tid med den lille mands kamp mod storkapitalen.

Nikoline: Sut min klit

Kommentarer

Ekko #79

Nikoline hylder med et personligt essay Olsen-banden i det nye nummer.

Kan købes i kiosker eller bestilles her.

© Filmmagasinet Ekko