Nyhed
24. maj 2008 | 12:05

Redaktør får pressekort konfiskeret

Ekkos Cannes-deltagelse svævede i uvished i 25 minutter.

Af Jacob Ludvigsen

Ekkos chefredaktør Claus Christensen har ikke forsømt nogen lejlighed til at beklage sig over, at han har fået et blåt pressekort på årets Cannes-festival.

Farven betyder, at han ligesom sidste år er næstnederst i festivalens strenge journalistiske hierarki og dagligt skal stå omkring tre timer mere i kø end sine danske kolleger fra dagbladene, som har et lyserødt pressekort.

Men siden i går er vor udsendte begyndt at sætte pris på sit blå kort. Han har nemlig prøvet det, der er værre: slet ikke at have noget pressekort!

Forcerer afspærring
"Jeg må indrømme, at jeg efterhånden var blevet godt og grundigt træt af at henslæbe så megen tid i køer. Jeg synes, jeg har udvist stor tålmodighed og optrådt civiliseret, selv da jeg stod en time i kø til dokumentarfilmen om Mike Tyson - og var syv pladser fra at komme ind. Jeg slog ikke nogen," siger Claus Christensen og fortsætter:

"Men da jeg i går havde ti minutter til at skrive en artikel, inden jeg skulle ned og stå i en ny kø, så jeg mit snit til diskret at forcere en afspærring. En vagt opdagede det, og da jeg åbenbart ikke virkede angerfuld nok, konfiskerede han mit kort på stedet."

Formanende ord
I 25 minutter svævede Ekkos videre Cannes-deltagelse i uvished. Men så ankom den magtfulde leder af Cannes' presseafdeling, Christine Aimé, i egen person med Christensens pressekort.

"Jeg havde længe haft planer om en charmeoffensiv over for Aimé for at få et lyserødt kort, men det her var indlysende ikke tidspunktet."

"Hun sagde et par formanende ord, men ellers var hun meget venlig og ønskede mig en fortsat god festival," siger en lettet Claus Christensen, der efter episoden dog næppe skal gøre sig forhåbninger om at stige i graderne. Og under det blå er der et gult pressekort.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko