Nyhed
10. juni 2013 | 21:00

Refn-projekt genoplives af Taxi Driver-forfatter

Foto | Josh Weiner
Paul Schrader er især kendt for sit manuskript til Martin Scorseses Taxi Driver med Robert De Niro.

Paul Schrader vil instruere sit eget manuskript The Dying of the Light, som Nicolas Winding Refn opgav på grund af en snøvlende Harrison Ford.

Af Samina Jakobsen

”Den film dropper sig selv, for det virker, som om Harrison Ford har taget så meget narko, at han ikke er i stand til at formulere en sætning.” 

Sådan lyder Nicolas Winding Refns kontante udmelding i det nyeste nummer af Ekko, da Mads Brügger og Mikael Bertelsen spørger ham om grunden til, at han ikke alligevel skulle instruere filmen The Dying of the Light

Harrison Ford var udset til at spille hovedrollen i filmen over Paul Schraders manuskript om en blind CIA-agent på en eksistentialistisk mission.

Ifølge Indiewires blog The Playlist vil Paul Schrader nu i slutningen af året selv instruere filmen, men tilsyneladende kan Winding Refn stadig få en rolle i tilblivelsen.

”Jeg tror, Nicolas Winding Refn vil blive executive producer eller noget i den retning, og vi har en a-liste-skuespiller klar. Han har godkendt den overordnede aftale, men vi forhandler stadig detaljerne på plads,” udtaler Paul Schrader til The Playlist. 

Afvist af De Niro
The Dying of the Light var Refns planlagte adgangsbillet til Hollywood, inden Ryan Gosling fik ham om bord på Drive

Før Harrison Ford havde Refn håbet at caste Robert De Niro i rollen som CIA-agenten, men efter at have fløjet hele vejen over Atlanten blev han mødt af Robert De Niro med ordene: 

”Så spurgte han mig om, hvad jeg hed, og nogle forskellige ting, og så sagde han pludselig, at jeg bare lige skulle vide, at han slet ikke havde lyst til at lave den film,” fortæller Refn i Ekko. 

Opsigtsvækkende cast
Paul Schrader er især kendt for at have skrevet manuskript til Martin Scorsese-klassikerne Taxi Driver, Raging Bull og The Last Temptation of Christ, men har også selv instrueret film som American Gigolo (1980), Patty Hearst (1988) og Affliction (1997).

Schrader hører til blandt de mere filosofisk anlagte i den såkaldte movie brat-generation af instruktører som Scorsese, Coppola og De Palma og udforsker ofte de mørkere sider af sjælen. 

Til august får hans første film i fem år premiere. 

The Canyons er en erotisk neo-noir-thriller, hvis manuskript er skrevet af Bret Easton Ellis (American Psycho). Den opsigtsvækkende rolleliste består blandt andre af den skandaleombruste Lindsay Lohan, instruktøren Gus Van Sant og pornoskuespilleren James Deen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko