Nyhed
23. dec. 2013 | 04:29

The Rock mest indtjenende skuespiller

Foto | Giles Keyte
Dwayne Johnson (tv.) er den mest indtjenende skuespiller i 2013, ikke mindst  takket være Fast & Furious 6, hvor han her ses.

Dwayne ”The Rock” Johnson har med fire film placeret sig øverst på listen over skuespillere, hvis film har indtjent flest penge i 2013.

Af Ida Rud

Han kommer nok aldrig øverst på listen over verdens bedste skuespillere. Til gengæld er det hans film, der har den største indtjening.

Dwayne Johnson har i år medvirket i megasællerterne Fast & Furious 6 og G. I. Joe: Gengældelsen.

De to film har gjort deres til at sætte den tidligere wrestler – kendt under ringnavnet ”The Rock” – øverst på pengepiedestalen, når det gælder skuespillere, hvis film har haft den største bruttoindtægt i 2013.

Johnson har været med i fire film. Foruden de nævnte er det Pain & Gain og Empire State. I alt indbragte Dwayne Johnsons film 1,3 milliarder dollars (cirka 7,1 milliarder kroner) globalt, skriver pengemagasinet Forbes.

Fast & Furios 6 har også sat Vin Diesel og afdøde Paul Walker på den mammontunge liste som henholdsvis nummer fire og seks.

Iron Man er størst
Nummer to på listen er samtidig den skuespiller, der har fået den fedeste løn for et enkelt job: Robert Downey Jr.

Han medvirkede kun i Iron Man 3 i 2013. Den indbragte 1,2 milliarder dollars og er dermed den største biografsucces fra indeværende år.

Hans løn for rollen var, ifølge Forbes, 75 millioner dollars. I danske summer er det klækkelige 410 millioner kroner.

Det er fjerde gang, Robert Downey Jr. spiller den jernklædte mand (fem hvis man tæller en ukrediteret rolle i The Incredible Hulk med), og i 2015 gør han det igen, når opfølgeren til Marvel-filmen The Avengers får premiere.

Sidste år var Robert Downey Jr. øverst på listen med netop den første Avengers-film.

Succesfulde serier
Fast & Furious 6, Iron Man 3 og G.I. Joe: Gengældelsen står alle på skuldrene af tidligere års succeser, og foruden dem tæller årets film også Grusomme mig 2, Monsters University og Thor: The Dark World.

Der er en tydelig tendens til, at film, der er del af en serie, indspiller mest verden over. Hvilket ikke er overraskende, for sådan har det også været de foregående år.

I 2012 var det således The Avengers, Twilight-finalen Breaking Dawn – del 2, The Dark Knight Rises og James Bond-filmen Skyfall, hvis skuespillere førte an i toppen.

To kvinder på top 10
Hvor det tidligere år kun var Twilight-stjernen Kristen Stewart, der fandt vej til Forbes’ gyldne liste, er der i år hele to kvinder.

Sandra Bullock indtager en femteplads takket være to forskelligartede succeser, nemlig rum-thrilleren Gravity og den grovkornede buddy cop-film The Heat.

Hun er samtidig den eneste, der er kommet på listen udelukkende med film, der står på egne ben og (endnu) ikke er en del af en filmserie.

Den allestedsnærværende stjerne, Jennifer Lawrence, smutter ind på tiendepladsen ved hjælp af franchise-hittet The Hunger Games: Catching Fire.

Skuespillere, hvis film indtjente mest i 2013

1. Dwayne Johnson: 1,3 milliarder dollars for blandt andet Fast & Furious 6 og G.I. Joe: Gengældelsen.

2. Robert Downey Jr.: 1,2 milliarder dollars for Iron Man 3.

3. Steve Carell: 946 millioner dollars (ca. 5,2 milliarder kroner) for blandt andet Grusomme Mig 2 og The Way Way Back.

4. Vin Diesel: 887 millioner dollars for blandt andet Fast & Furious 6.

5. Sandra Bullock: 862 millioner dollars for Gravity og The Heat.

6. Paul Walker: 789 millioner dollars for blandt andet Fast & Furious 6.

7/8. Billy Crystal & John Goodman. 743 millioner dollars for Monsters University.

9. Chris Hemsworth: 701 millioner dollars for blandt andet Thor: The Dark World Rises og Ron Howards Rush.

10. Jennifer Lawrence: 700 millioner dollars for blandt andet The Hunger Games: Catching Fire.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko