Nyhed
08. jan. 2020 | 13:24 - Opdateret 09. jan. 2020 | 09:38

Ronnie Fridthjof stopper som producent

Foto | uoplyst
I 2000 grundlagde Ronnie Fridthjof produktionsselskabet Fridthjof Film, der har stået bag succeser som Alle for én og Blå mænd, men de seneste år har kæmpet med økonomien.

Stifteren af Fridthjof Film forlader sit selskab og bliver chef for Filmby Aarhus. Hans mangeårige medejer overtager titlen som direktør med planer om at videreudvikle foretagendet.

Af Nicki Bruun

”Fridthjof Film er for evigt forandret,” sagde produktionsselskabets stifter Ronnie Fridthjof i sommer til Filmmagasinet Ekko, hvor han var på den seneste liste over filmbranchens 25 mest magtfulde personer,

Udtalelsen kom sammen med nyheden om, at filmselskabet skulle skalere ned og fyre en række medarbejdere.

”Det er trist ad helvede til at sige farvel til gode medarbejdere. Men jeg ser frem til et setup, som kan give mere fokus på det kreative… Jeg drømmer bare om at komme på arbejde og have det sjovt hver dag,” fortsatte Ronnie Fridthjof dengang fortrøstningsfuld.

15. september kunne vi dog afsløre, at selskabets guldfugl, instruktøren Rasmus Heide (Alle for én), havde forladt  selskabet. Trods adskillige henvendelser lykkedes det ved den lejlighed ikke at komme i kontakt med Ronnie Fridthjof.

Og nu forlader også manden bag firmaets navn sit selskab, som han havde ambitioner om skulle være større end Nordisk Film. Han skal fremover være chef for Filmby Aarhus.

”Det har længe været en drøm for mig at vende tilbage til Aarhus og bidrage til det sprudlende filmmiljø,” siger Ronnie Fridthjof.

”Filmby Aarhus står enormt stærkt med den nye Filmby3-bygning og Den Vestdanske Filmpulje er med de øgede midler blevet en central spiller i at sikre kvalitetsfilm, dokumentar og tv-serier fra hele landet. Det momentum glæder jeg mig til at blive en del af og udvikle sammen med mine nye kollegaer.”

Fremtidens udfordringer
Den mangeårige medejer af Fridthjof Film og direktør i postproduktionsselskabet Postyr, Toke Rude Trangbæk, tiltræder som ny direktør per 1. februar. Selskabets producer Stephanie Wiese bliver kreativ chef.

”Jeg ønsker Ronnie Fridthjof, min partner og ven gennem snart tyve år, alt det bedste i sin nye rolle – og jeg ser frem til at videreudvikle Fridthjof Films succes med at lave kvalitetsfilm og tv-serier til det brede danske publikum, sammen med nuværende ansatte og samarbejdspartnere,” siger Toke Rude Trangbæk.

”Efter en større omstrukturering i vores film- og postproduktionsselskab i 2019 går vi det nye årti i møde med et langt mere agilt produktionsapparat gearet til fremtidens udfordringer.”

Kreativ legeplads
Nedskaleringen i Fridthjof Film kom som konsekvens på nogle dårlige år, hvor det ikke lykkedes selskabet at få produktionsstøtte til dets film.

Og selskabets stort anlagte Første Verdenskrigsfilm, I krig & kærlighed, der havde et budget på 42,5 millioner kroner, solgte blot 70.000 billetter.

Selskabet har dog 30. april premiere på Undtagelsen, der er udvalgt til Biografklub Danmark og instrueret af Jesper W. Nielsen med Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin, Danica Curcic og Lene Maria Christensen i hovedrollerne.

Derudover forventer Fridthjof Film senere på året at gå i optagelse med Mehdi Avaz’ Under stjernerne, der har fået udviklingsstøtte på Det Danske Filminstituts markedsordning for film med stort publikumspotentiale.

”2020 byder på mange spændende projekter, og jeg glæder mig til at arbejde med de dygtige instruktører og manuskriptforfattere, som er engageret i vores projekter – ikke mindst Mehdi Avaz, som er en fremragende instruktør,” siger Stephanie Wiese i pressemeddelelsen.

”Vores ambition er at lave film og tv-serier, som vækker både de store og små følelser i os. Vi vil lave fiktion, der taler til det brede publikum. Og vi vil have det sjovt undervejs! Mit mål er, at Fridthjof Film skal være en kreativ legeplads som både nye talenter og erfarne kræfter har lyst til at udfolde sig i.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko