Nyhed
22. nov. 2021 | 13:27

Se midtvejsfilm fra morgendagens filmskabere

Foto | Mia Mai Dengsø Graabæk
Tammi Øst og Danica Curcic spiller henholdsvis sanger og rengøringskvinde i musicalen Opera Night, der er en af midtvejsfilmene fra årgangen på filmskolen Super16.

Danica Curcic spiller syngende rengøringskvinde i en af de kreative og opfindsomme midtvejsfilm fra Super16, som eksklusivt kan opleves på Ekkos hjemmeside i de næste to uger.

Af Nicki Bruun

Super16 er siden grundlæggelsen for over tyve år siden blevet en magtfaktor i dansk film.

Filmuddannelsen har udklækket kendte instruktører som Fenar Ahmad, Christina Rosendahl, Jeanette Nordahl, Oscar-kandidaten Jonas Poher Rasmussen og Shorta-instruktøren Frederik Louis Hviid samt en række andre dygtige filmfolk.

Nu er årgang #11 med seksten elever under uddannelse på Super16. Deres midtvejsfilm tyder på, at også de kommer til at spille en stor rolle i dansk film fremover.

Filmene får digital premiere på Ekkos hjemmeside, hvor de fra i dag og to uger frem til midnat den 5. december kan opleves eksklusivt.

Her kan man blandt andet se Danica Curcic som syngende rengøringskvinde i Hilke Rönnfeldts Opera Night og Rasmus Hammerich som samvittighedsplaget, katolsk præst i Jahfar Muataz’ Det ottende sakramente.

De fire andre midtvejsfilm er Lena Milović’ Grand Tour Violence, August Aabos Balladen om den forsvundne revolver, Teys Schucanys Elsker dig i skjul og Albert Morels Kærlighed giver pote.

Vi bringer en anmeldelse i nærmeste fremtid og kan varmt anbefale at se alle seks film, der er spækket med idérigdom, mod og visioner!

Genreleg og bæredygtighed
Tidligere i år gav vi premiere på afgangsfilmene fra årgang #10, der tæller Ekko Shortlist Awards-vindende instruktører som Zinnini Elkington (En flirt) og Kristian Håskjold (Forever Now).

Også årgang #11 har tidligere givet deres førsteårsfilm premiere hos Ekko. Vores anmelder var særligt begejstret for stortalentet Jahfar Muataz’ Kaboos, som han kaldte den bedste danske horror-kortfilm nogensinde.

Genre-eksperimenterne bliver taget til et helt nyt niveau i midtvejsfilmene fra Super16-filmskaberne.

Med et fokus på grøn bæredygtighed har eleverne produceret seks film i seks genrer, der tæller klassiske, men i Danmark nærmest ukendte genrer som western og musical. De fire andre kortfilm er psykologisk thriller, romantisk komedie, mockumentary og gangsterfilm, så der kan nærmest ikke være større spændvidde.

Og filmene kommer omkring temaer som tro og troskab, kærlighed og hemmeligheder, lyst og pligt. Emnerne er behandlet før, men de fremstår dugfriske i de kreative film fra folkene på Super16.

Se dem her!

Kommentarer

Super16

Uafhængig filmuddannelse grundlagt i 1999.

Indtil 5. december viser Ekko midtvejsfilmene fra årgang #11.

Se dem her.

© Filmmagasinet Ekko