Nyhed
11. feb. 2020 | 12:54

Se Oscar-vinders film på festival

Foto | CJ Entertainment
Bong Joon-ho styrer optagelserne af mordmysteriet Mother med sikker hånd. Instruktøren er bare et af fokuspunkterne på en dansk festival om asiatisk filmkunst.

En verden af asiatiske filmperler åbner sig på Copenhagen Asian Film Festival, der blandt meget andet har et fokus på den sydkoreanske Parasite-instruktør Bong Joon-ho.

Af Nicki Bruun

Man kan som filmfan kun glæde sig over, at Oscar-vinderen Parasite kommer bredere ud i danske biografer.

Men har man fået blod på tanden og vil se flere film af den sydkoreanske instruktør Bong Joon-ho, er der også alle muligheder lige nu.

Copenhagen Asian Film Festival kører nemlig i denne uge i hovedstadens biografer, og det er blandt andet med et fokus på Bong Joon-ho, som vi tegnede et portræt af i Ekko #83.

En del har nok set hans amerikanske sci-fi-perle Snowpiercer og Netflix-filmen Okja, men hvad med monstermesterværket The Host, mordmysteriet Mother og debuten Barking Dogs Never Bite?

De kan alle opleves på festivalen, der løber indtil på søndag den 16. februar.

Lyserød betyder sex
Copenhagen Asian Film Festival blev stiftet i 2018 som reaktion på den manglende distribution af asiatiske film i danske biografer.

Med den historiske Oscar-sejr til Parasite må asiatisk film dog siges være i ualmindeligt høj kurs lige nu. Filmen har allerede trukket omkring 100.000 danskere i biografen.

Men man kan også komme lidt længere ud i den asiatiske filmkunst på festivalen. I serien Japanese Pinku Night – farven lyserød henviser på japansk til sex og nøgenhed – har filmene interessante titler som Anti-Porno og Wet Woman in the Wind.

Der er også en række film om kvindelige hævnere. Og så byder weekenden på Zombie Saturday, hvor en af filmene er meta-gyseren One Cut of the Dead, som bliver anmeldt i det aktuelle magasin.

Endelig uddeles festivalens ærespris til den kinesiske kampsportsstjerne Gordon Liu. Han har i den anledning udvalgt fem favoritter med sig selv på rollelisten fra det legendariske Hongkong-filmselskab Shaw Brothers.

Kommentarer

Se Parasite gratis

Tegn abonnement på Ekko og vælg mellem at få tolv biografbilletter til halv pris eller én gratis billet.

Sådan kan du se mesterværket Parasite gratis eller til halv pris.

Et abonnement koster kun 395 kroner.

Ud over det aktuelle #84 får du som bonus Ekko #83, hvor vi tegner et stort portræt af Bong Joon-ho.

© Filmmagasinet Ekko