Ekko-event
24. aug. 2021 | 13:18

Event: Se Trine Dyrholm som dronning

Foto | Dušan Martinček
Dronning Margrete levede fra 1353 til 1412 og styrede i mange år Danmark som den første kvindelige regent. Filmdronningen Trine Dyrholm spiller den historiske figur i Margrete den Første.

Mød Danmarks største kvindelige skuespiller og instruktøren bag storfilmen Margrete den Første, når Ekko inviterer til snigpremiere i luksusbiografen Big Bio Nordhavn.

Af Nicki Bruun

Trine Dyrholm er dansk films ubetinget største kvindelige skuespiller. Hun imponerede med sin modige præstation i Dronningen, og snart kan hun opleves som vaskeægte dronning i Margrete den Første.

Her spiller Dyrholm titelpersonen, der regerede Danmark fra 1375 til 1412. I filmen bliver Dronning Margrete – der i 1400-tallet for første gang i årevis skabte fred i Norden – udfordret, da en mand pludselig dukker op og påstår, at han er hendes forsvundne søn.

I samarbejde med distributøren SF Studios og biografen Big Bio Nordhavn inviterer Ekko til en forpremiere, hvor publikum kan møde Trine Dyrholm og instruktøren Charlotte Sieling.

De to vil efter visningen i samtale med Ekkos chefredaktør Claus Christensen fortælle om arbejdet med filmen og svare på spørgsmål fra publikum.

Køb billet til storfilmen, der er den dyreste danske produktion nogensinde og med sit episke vingefang uden tvivl vil blive en af årets største film!

Visningen foregår den 6. september kl. 19.00 i luksusbiografen Big Bio Nordhavn, der lokker med gode sæder, ekstra benplads og det ypperste inden for billede og lyd.

Intriger og rænkespil
Charlotte Sieling indtager forsiden af det aktulle nummer af Ekko, hvor den bramfri instruktør giver sit første interview om Margrete den Første.

”Frem for krigsførende konger er det på tide at hylde dronningen, der skabte fred,” siger den 61-årige instruktør, der foruden danske film som Mesteren tidligere har stået bag afsnit af amerikanske successerier som Homeland og The Americans.

Margrete den Første er ligesom en anden af nyere tids største serier, fantasy-braget Game of Thrones, et nervepirrende drama om magt, intriger, rænkespil og følelser.

Men filmen er også et menneskeligt kammerspil, der med fokus på en af Danmarkshistoriens vigtigste personer skildrer, hvad man er villig til at ofre for fællesskabets skyld.

Publikum kan godt glæde sig til en af årets mest imødesete danske film!

Trailer: Margrete den første

Kommentarer

Ekko-forpremiere

Kom til forpremiere på storfilmen Margrete den Første.

Afholdes 6. september kl. 19.00 i Big Bio Nordhavn.

Efter visningen fortæller Trine Dyrholm og instruktør Charlotte Sieling om arbejdet med filmen og svarer på spørgsmål fra publikum.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko