Nyhed
03. juni 2020 | 12:18

Send din film og deltag i årets filmfest!

Foto | Janus Engel Rasmussen
Marijana Jankovic tog sit filmhold med på scenen, da hendes instruktørdebut Maja vandt prisen for bedste fiktion ved Ekko Shortlist Awards 2019.

Du kan blive den store vinder ved Ekko Shortlist Awards, hvis du hurtigst muligt sender din kortfilm ind til vores onlinehitliste.

Af Nicki Bruun

Marijana Jankovic blev den store vinder af Ekko Shortlist Awards 2019 med sin meget personlige genistreg Maja.

Filmen blev valgt af juryen med blandt andre Nikolaj Arcel som den bedste af de femten film, som i det forløbne år havde de bedste placeringer på den ugentlige top 10 på Ekko Shortlist.

Se nederst i artiklen en video med højdepunkter for sidste års store filmfest, hvor Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag fra den kendte webserie 29 brillerede som værter.

Nu har du og din kortfilm chancen for at komme i spil til dette års udgave af prisuddelingen for filmskabere – unge såvel som ældre – i den danske filmbranche!

Sæt kryds i kalenderen
Ekko Shortlist Awards 2020 løber af stablen lørdag den 21. november kl. 19 i Bremen Teater i København.

Vil du have de bedste muligheder for at få din film på Ekko Shortlist og dermed være blandt kandidaterne til en nominering, skal du indsende din film hurtigst muligt.

Så har filmen nemlig tid til at blive en af de film, som hver uge går ind på listen og kæmper om en af pladserne på top 10. Her er årets mest populære film i spil til at vinde Shortlist Prisen og Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards.

Men så snart en film er blevet bobler, kan den af juryen nomineres til resten af showets priser – skuespil, fotografering, klipning og så videre.

Den allersidste mulighed for at sende film, der kan være med ved årets prisuddeling, er 24. september kl. 12.00.

Springbræt for karrieren
Hvert år siden 2014 har nogle af landets dygtigste filmfolk siddet i juryen ved Ekko Shortlist Awards.

De har været med til at udpege stortalenter som Tone Ottilie, Milad Avaz og Thomas Daneskov som vindere af hovedprisen Shortlist Prisen. Med prisen følger en pengepræmie på 25.000 kroner, men nok så vigtigt har den vist sig at være et springbræt for karrieren.

Avaz kom kort efter sejren med spillefilmen Mens vi lever, mens Daneskov næste år spillefilmdebuterer med Vildmænd, der kan lyde som en viderebearbejdning af hans Shortlist-vinder Ud, spring over, ind.

Shortlist Prisen uddeles alene af juryen blandt de femten film, som har klaret sig bedst på Ekko Shortlist i årets løb. De samme film kæmper også om Publikum Prisen, hvor det udelukkende er publikums stemmer, der bestemmer vinderen.

I de resterende elleve kategorier findes vinderne i en sammentælling mellem juryens vurdering og brugerstemmer.

Så skynd dig at sende din kortfilm ind til Ekko Shortlist – og husk at melde det ud på sociale medier samt til familie og venner, hvis din film kommer ind!

Video: Sammenklip af Ekko Shortlist Awards 2019

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddelingen har eksisteret siden 2014.

Finder i år sted den 21. november i Bremen Teater.

Alle film, der er kommet på Ekko Shortlist det forgangne år, kan blive nomineret.

Indsend din film!

© Filmmagasinet Ekko