shortlist awards 2018
26. sep. 2018 | 18:22

Ekko Shortlist: Sidste udkald for talentfilm

Foto | Philip Davali
Tone Ottilie havde til sidste års Ekko Shortlist Awards hele sit filmhold med på scenen, da hendes kortfilm Lulus første gang fik overrakt hovedprisen af jurymedlemmerne Christian Tafdrup og Victoria Carmen Sonne (th.).

Send din kortfilm ind til os senest 3. oktober! Så er du med i spillet om at blive nomineret ved Ekko Shortlist Awards 2018, hvor vi hylder talenterne i dansk film.

Af Nicki Bruun

Har du en drøm om at stå på scenen og modtage en pris foran en sal fyldt med kolleger fra filmbranchen og interesserede entusiaster?

Det kan nu blive til virkelighed, hvis du sender din kortfilm ind til Ekko Shortlist senest 3. oktober (benyt dette link). Så har din film nemlig muligheden for at komme i betragtning til Ekko Shortlist Awards 2018, som finder sted 24. november i Bremen Teater.

Her vil Anders Lund Madsen ligesom sidste år agere vært for et show, der hylder talenterne i den danske filmundergrund med et brag af en fest.

Filmene i spil til en nominering er dem, som er kommet på Ekko Shortlist fra 6. november 2017 til 22. oktober 2018. Vi ser nye film igennem, men der er et begrænset antal pladser, så for at nå at komme i betragtning skal man sende sin film ind hurtigst muligt.

En professionel jury vil afsløre de nominerede i slutningen af oktober, hvorefter der bliver åbnet for stemmer fra publikum. I alle kategorier – undtagen Shortlist Prisen (der bestemmes af juryen) og Publikum Prisen (der bestemmes af brugerne) – findes vinderne i en sammentælling af juryens rangering og publikums stemmer.

”Vi elsker at opdage nye talenter i dansk film, så vi håber altid, at der dukker noget spændende og ukendt op – også gerne i allersidste øjeblik,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

”Jeg vil derfor opfordre alle til at sende deres film til os!”

Et hak i bæltet
Tidligere vindere af hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards tæller talenter som Thomas Daneskov, Milad Avaz og Tone Ottilie.

Daneskov er siden blevet kendt for debutspillefilmen Eliten og DR3-serien Joe Tech, mens Avaz sammen med sine brødre slog stort igennem med debuten Mens vi lever. Den unge filmskaber Ottilie vandt sidste år Shortlist Prisen for Lulus første gang og er nu startet på Den Danske Filmskole.

Men der bliver uddelt hele tretten priser til Ekko Shortlist Awards, hvor der også gives statuetter for blandt andet bedste mandlige og kvindelige skuespiller, fotografering, klipning og originale musik.

Det har de sidste fire år resulteret i en prisuddeling, som er en uforglemmelig aften for publikum og et hak i bæltet for vinderne.

Det vel nok mest rørende øjeblik var i 2016, hvor Rudi Køhnke følelsesladet annoncerede sit comeback til filmbranchen, da han vandt for bedste mandlige skuespiller i Jesper Quistgaards Ødeland.

Vi glæder os til flere store oplevelser i årets show, som du også kan købe billet til!

Højdepunkter fra Ekko Shortlist Awards 2017

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Afholdes 24. november i Bremen Teater.

Showet starter kl. 19 (dørene åbner kl. 18).

Aftenens vært er Anders Lund Madsen.

Sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko