Nyhed
17. feb. 2021 | 14:00

Søren Brostrøm springer ud som filmanmelder

Foto | Det Danske Filminstitut
Den danske befolkning har lært Søren Brostrøm at kende som sundhedsdirektør, men han er i privaten også stor filmfan og skriver i Ekko om en rumænsk dokumentar.

Direktøren for Sundhedsstyrelsen giver i det nye nummer af Ekko fem stjerner til en Oscar-kandidat, som er en af de hårdeste konkurrenter for danske Druk.

Af Nicki Bruun

Danskerne har under coronakrisen lært Søren Brostrøm at kende som direktør for Sundhedsstyrelsen.

Han har været med til at informere under de mange pressemøder om virussens udvikling, men i sin fritid er han lidt af en filmbuff. Og i det nye nummer af Filmmagasinet Ekko springer den afholdte læge ud som filmanmelder!

Vi har nemlig fået Brostrøm til at se og give stjerner til den rumænske Oscar-kandidat Collective.

Den er ikke helt uden for hans ekspertise-område, da filmen er en afdækning af det rumænske sundhedsvæsens svigt i kølvandet på en brand, der dræbte 60 mennesker.

Collective fanger fra de første billeder og holder én fast i en skruestik. Selv noget så tilsyneladende kedeligt som en pressekonference i et rumænsk sundhedsministerium er mættet med spænding,” skriver Søren Brostrøm og giver fem stjerner til filmen, der er en hård konkurrent for Vinterbergs Druk i Oscar-kampen.

Inkompetence og korruption
Collective viser, at sundhedsvæsenet var helt uforberedt på at håndtere brandsårspatienter. Inkompetence går hånd i hånd med korruptionen. Sygehusenes desinfektionsmidler er således fortyndet til en tiendel.

I dag har Rumænien fået en ny regering med en idealistisk sundhedsminister.

”Den nye sundhedsminister hedder Vlad Voiculescu. Ham vil jeg glæde mig til at følge!” skriver Søren Brostrøm.

Ekko har landets største anmeldelsessektion, og foruden Collective anmelder vi blandt andre Pinnochio, biografien Tove samt Oscar-kandidaterne Nomadland, Minari og Deux.

Magasinet er på gaden i morgen torsdag. Abonnenter har allerede modtaget bladet, ligesom de kan læse det digitalt på vores app til mobil, tablet og computer.

Nye abonnenter kan gøre brug af et tilbud, hvor man enten får en biografbillet, halv pris på kvalitetsfilmene i biografklubben Filmporten eller fem hos Blockbuster

Trailer: Collective

Kommentarer

Ekko #87

Søren Brostrøm anmelder film i det nye nummer af Ekko.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko