Nyhed
10. aug. 2021 | 09:05

Stjerneinstruktør går til filmen

Foto | Rolf Konow
En familie – spillet af Tina Gylling Mortensen, Emma Sehested Høeg, Andreas Jebro og Nicolas Bro – forsøger at få deres kagefabrik på ret køl.

Dramatiker og teaterinstruktør Christian Lollike debuterer med en filmatisering af sit stykke Kagefabrikken, som Nicolas Bro skal spille hovedrollen i.

Af Nicki Bruun

Han er en af Danmarks stjerneinstruktører, men Christian Lollike har primært holdt sig i teaterverdenen.

Men nu springer dramatikeren ud som filminstruktør med en filmatisering af sit eget teaterstykke Kagefabrikken.

Den handler om Niels Agger, der vil begå selvmord, fordi hans kagefabrik Borgsø er ved at gå konkurs. Det lykkes ham ikke. Konen Else henter parrets to børn hjem, så de kan hjælpe med at mordernisere fabrikken. Samtidig forelsker Niels sig i den irakiske rengøringskone Zeinab.

Nicolas Bro skal spille Niels Agger, mens han kone og børn spilles af Tina Gylling Mortensen, Emma Sehested Høeg og Andreas Jebro. Svenske Bahar Pars indtager rollen som rengøringskonen.

Bag kameraet er holdet også stærkt. Det består blandt andet af fotograf Manuel Alberto Claro og lyddesigner Peter Albrechtsen. Filmen bliver optaget i disse dage på Fyn og har forventet biografpremiere i september 2022.

Kagefabrikken er en tankevækkende og morsom dansk komedie, der vil prikke til danskernes fremmedangst og den fremadstormende sundhedsfanatisme,” lyder det i pressemeddelelsen.

”Det er en ny Danmarks-fortælling med kærligheden i centrum, en bevægende, vild og barok fortælling om en søgende, kriseramt mand og en familie, der skal finde sig selv midt i en brydningstid.”

Millioner fra Filminstituttet
Christian Lollike har tidligere instrueret mindre projekter og skrevet manuskriptet til Aage Rais-Nordentofts MollyCam fra 2008.

Ekko kunne i 2019 afsløre, at dramatikeren var inde over Simon Stahos ambitiøse projekt Den danske racekrig, som efter sigende er færdig og venter på at blive distriuberet.

Til gengæld har Lollike fået 9,5 millioner kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut til Kagefabrikken, som han har skrevet manuskriptet til sammen med Sigrid Johannesen.

Filmen produceres af det nye selskab Tales Inc., som Christian Bévort og veteranen Kim Magnusson står bag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko