Nyhed
26. maj 2021 | 19:16

Tech-gigant køber filmselskab

Foto | Eon Productions
James Bond (Daniel Craig) er en populær herre. Amazon har betalt et stort milliardbeløb for rettighederne til figuren og en række andre.

Amazon bruger mere end 50 milliarder kroner på det historiske filmselskab MGM, der ejer titler som James Bond-franchisen.

Af Nicki Bruun

I sidste uge forlød det, at tech-giganten Amazon var ved at købe filmselskabet MGM for den nette sum af ni milliarder dollars. Det svarer til omkring 55 milliarder danske kroner.

Der er sjældent røg uden ild, og i dag er det blevet meldt officielt ud, at Amazon køber MGM.

Prisen er endt på 51,4 milliarder kroner.

Det er en stor handel med enorm betydning for fremtiden i Hollywood. MGM – der blev stiftet i 1924 – er nemlig hjem for 4.000 film og 17.000 tv-serier, som Amazon overtager rettighederne til.

Filmstudiet ejer eksempelvis titler som Raging Bull og Ondskabens øjne samt tv-serierne Fargo og The Handmaid’s Tale. Serierne har været til at se på HBO Nordic i Danmark, men det kan altså ændre sig i fremtiden.

MGM har også de amerikanske rettigheder til James Bond-franchisen, men den kommende No Time to Die er ikke i fare for at ryge direkte på Amazons streamingtjeneste Amazon Prime.

Produktionsselskabet Eon har nemlig meget at skulle have sagt i den forbindelse. Til gengæld kan Amazon fremover sætte nye projekter om 007 i søen.

”Den ægte økonomiske værdi i opkøbet er skatkisten af intellektuel ejendom i det store katalog, som vi vil udforske og udvikle sammen med det dygtige hold på MGM,” udtaler Amazon-chef Mike Hopkins ifølge branchemediet Variety.

”Det er meget spændende og giver mange muligheder for at skabe historier af høj kvalitet.”

Astronomiske opkøb
Opkøbet er det seneste i en række af store handler, hvor giganter som Disney og ejeren af Warner Bros. og HBO, AT&T, har brugt astronomiske beløb på at sikre sig de bedste muligheder i streamingkrigen.

De godt 50 milliarder kroner er således et greb i lommen sammenlignet med handlerne af Fox og Time Warner, som henholdsvis Disney og AT&T de seneste år har betalt omkring 500 milliarder kroner for hver især.

Amazon overtager også gælden fra MGM, så det konkurstruede filmselskab får mulighed for at leve videre.

”Jeg er meget stolt over, at MGM’s løve, som længe har været lig med Hollywoods gyldne æra, fortsætter sin stolte historie,” siger Kevin Ulrich, formand for MGM.

”Muligheden for at sætte MGM på kurs med Amazon er en inspirerende kombination.”

Handlen skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før den er endegyldig.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko