Nyhed
11. mar. 2015 | 11:27

Tim Burton laver opdatering af Dumbo

Foto | Disney
Klassikeren Dumbo fra 1941 vandt en Oscar for bedste musik og er siden blevet en af historiens mest elskede animerede film.

Den amerikanske instruktør, der er aktuel med Big Eyes, skal genindspille animationsklassikeren om den stor-ørede babyelefant som live action.

Af Nicki Bruun

Vi listede i går Tim Burtons ti bedste film, som kan dulme skuffelsen over hans nyeste, Big Eyes.

En anden måde at komme videre på er selvfølgelig, hvis Burton hurtigt laver en bedre film, og nu har han sit næste projekt i støbeskeen.

Det bliver en opdatering af animationsklassikeren Dumbo fra 1941, som Burton skal lave som en live action-film, der ifølge branchetidsskriftet Variety også har animationselementer.

Den oprindelige film handler om babyelefanten Dumbo, der med hjælp fra en mus lærer at udnytte sine store ører i den hårde cirkusverden. Hvordan Burton har tænkt sig at realisere den historie i en live action-version, skal blive spændende at se.

Remakes spinder guld
Disney er de seneste år begyndt at filmatisere deres gamle klassikere med stor økonomisk fortjeneste. Sidste års velmenende, men noget fade Maleficent – en moderne Tornerose-fortælling – indtjente Mickey Mouse-studiet 758 millioner dollars.

Endnu større succes havde Disney med Alice i Eventyrland fra 2010, som Burton instruerede. Filmen indtjente over én milliard dollars på verdensplan, og derfor er der også en toer på vej. Men denne gang er Burton blot producer.

I morgen får Kenneth Branaghs Eventyret om Askepot dansk biografpremiere, og det vil give et fingerpeg om, hvorvidt publikum stadig er begejstret for Disneys opdateringer.

Pennen fra Transformers
Manuskriptet til den kommende Dumbo skrives af Ehren Kruger, der har stået bag de tre seneste Transformers-film.

Det kan godt få øjenbrynene til at lægge sig i bekymrede folder, men med en fantasifuld instruktør som Tim Burton bag kameraet står Disney højst sandsynligt med endnu et hit.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko