Anmeldelser

1 - 12 ud af 2235
Biografanmeldelse
18. mar. 2019 | 14:04

Dron­nin­gen

Trine Dyrholm leverer karrierens største præstation som en moden kvinde i sine drifters vold. Instruktør May el-Toukhy og filmholdet har skabt et raffineret og kompromisløst drama om en forbudt affære.

Biografanmeldelse
05. mar. 2019 | 20:21

Girl

Alle bør unde sig selv at opleve hjertegribende mesterværk, hvor Victor Polster som transkønnet teenager leverer skuespil i verdensklasse.

Biografanmeldelse
04. feb. 2019 | 16:41

Kapernaum

Man ser det barske og gribende drama om en tolvårig dreng, der forsøger at overleve i storbyen med en baby på slæb, gennem et regulært tårebad.

Biografanmeldelse
20. jan. 2019 | 16:49

The Favourite

Der er ikke langt fra palads til mødding i Yorgos Lanthimos’ sprudlende kostumekomedie, som med bidsk satire og en trio af topskuespillere rammer både datiden og nutiden med samme træfsikkerhed.

Biografanmeldelse
07. dec. 2018 | 19:49

Roma

Alfonso Cuarón har næsten skrevet sig selv ud af sin barndomserindring for i stedet at blæse en mikroskopisk skæbne op til udødeligt format. Et ikonmaleri til det nye årtusinde.

Biografanmeldelse
27. sep. 2018 | 01:34

2001: A Space Odyssey

Sci-fi-mesterværket ramte tidsånden for 50 år siden, men restaureret på et af Nordens største lærreder er det som at se Kubricks vision realiseret til fulde for første gang.

Biografanmeldelse
20. feb. 2018 | 19:54

The Shape of Water

Guillermo del Toros kvinden og havmanden-eventyr er ikke bare et højdepunkt i instruktørens karriere, men også et mesterværk fyldt til bristepunktet med gammeldags filmiske glæder.

Biografanmeldelse
08. nov. 2017 | 00:31

The Shining – ori­gi­nal­ver­sion

Kubricks majestætiske mesterværk luller os ind i et rædselsvækkende mareridt, der bliver siddende som en besættelse.

Serieanmeldelse
07. sep. 2017 | 13:58

BoJack Horseman – sæson 4

Den deprimerede kendishest er bedre end nogensinde før. Fjerde sæson balancerer elegant mellem samfundssatiriske dyreanalogier og en skrækindjagende historie om BoJacks fortid.

Cph:Dox 2017
17. mar. 2017 | 21:18

69 Minutes of 86 Days

Norsk debutinstruktør har skabt en mageløs dokumentar om et flygtningebarn og hendes families vej op gennem Europa. Den viser, at filmkunsten kan noget, ingen anden kunstart kan.

Biografanmeldelse
17. feb. 2017 | 16:08

La La Land

Damien Chazelle forener nyt og gammelt, fantasi og virkelighed, i et vidunderligt mesterværk, der løfter musicalgenren op på et højere niveau.

Biografanmeldelse
15. feb. 2017 | 10:54

Guldfeber

Ramsaltet realisme, smertelig romantik og genial slapstick er ingredienserne i en af filmhistoriens største bedrifter, som holder den dag i dag.

© Filmmagasinet Ekko