Nyhed
24. mar. 2015 | 16:43

Festival: 50 nuancer af fetich

Foto | Ûbermensch Films
Der opstår en hed kærlighedsaffære mellem en ung kvinde (Mistaya Hemingway) og en gummimaske i The Girl in the Rubber Mask.

For anden gang kan man se lak, læder, filmkink og ægte kærlighed på Fetish Film Festival Copenhagen.

Af Freya Bjørnlund

Så er der godt nyt til alle, der fandt Fifty Shades of Grey lidt for slap i råbåndsknobene.

For anden gang slår Huset i Magstræde dørene op til Fetish Film Festival Copenhagen, som dyrker kink og filmkunst i skøn og fræk forening.

Festivalen byder på kort-, dokumentar- og kunstfilm om fetich-miljøet den 26. og 27. marts.

Portræt af S/M-kunstner
Årets scoop er et program, som hylder den amerikanske S/M-performancekunstner Bob Flanagan. Han kanaliserede en livslang brydekamp med cystisk fibrose ud i performancekunst, digte, installationer og musik spækket med dominans-tematik.

Festivalen byder på en sjælden visning af dokumentaristen Kirby Dicks rørende Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist, der er et hudløst ærligt portræt af SM-kunstneren.

Ved samme lejlighed præsenteres Flanagans virke med digtoplæsninger, eksempler på hans sange og ikke mindst den forskruede Nine Inch Nails-musikvideo Happiness is Slavery.

Vier sit liv til slaveri
På sidste års festival hittede tyske Jan Soldats A weekend in Germany. I år er han på programmet igen med hele tre korte dokumentarfilm.

Be Loved og Law and Order handler om mænd og deres fetich – den sidste om et ældre bøssepar, der både deler fantasier, øm kærlighed og hverdagsrutiner. Og The Incomplete er efter sigende et overraskende let og indfølt portræt af en 60-årig homoseksuel mand, som dedikerer sin tilværelse til at blive den perfekte slave.

Man kan også stifte bekendtskab med en ung pige, som ikke kan modstå en gummimaske i The Girl in the Rubber Mask – eller en kvindelig masochist, som går i træning for at blive en af New Yorks mest slagkraftige dominatrix’er.

Alle filmene introduceres af filminstruktør Steen Schapiro og kan skylles ned med en kraftig drink i loungen før og efter forestillingerne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko