Nyhed
07. aug. 2019 | 10:52

Serie om Lewinsky-skandalen på vej

Foto | François Duhamel
Beanie Feldstein fra Booksmart skal i den kommende sæson af American Crime Story spille rollen som Monica Lewinsky, der i midten af 90’erne havde en skandaløs affære med Bill Clinton.

Beanie Feldstein indtager hovedrollen som Monica Lewinsky i tredje sæson af American Crime Story, som tager sagen om den amerikanske ekspræsident Bill Clinton op med historiens kvindelige figurer i fokus.

Af Frederik Hoff

Siden 2016 har American Crime Story imponeret med to heftigt prisvindende sæsoner, som skildrer en stor amerikansk kriminalhistorie med nye nuancer og perspektiver.

Først var det historien om O.J. Simpsons retssag, der blev dramatiseret om muligt mere end den oprindelige tv-dækning af sagen. Siden blev det Andrew Cunanans drabelige roadtrip og mord på modebossen Gianni Versace, der stod for skud.

I tredje sæson tages endnu en sag fra 90’erne op: Bill Clintons affære med den unge Monica Lewinsky og den efterfølgende rigsretssag, der næsten fældede præsidenten fra Arkansas.

Sæsonen vil ifølge branchebladet Variety hovedsagelig beskæftige sig med kvinder og altså især Lewinsky, som er blevet tilknyttet som producer 21 år efter skandalen.

Rollen som Monica Lewinsky går til Beanie Feldstein, der tidligere i år har fået stor ros for hendes præstation i Booksmart og før det i Ladybird.

Tidlig #MeToo-sag
Seriens Emmy-vindende skaber Ryan Murphy har tidligere stået bag succeser som Glee og American Horror Story.

I tredje sæson af American Crime Story tager han en af sine ofte benyttede skuespillere, Sarah Paulson, med på projektet.

Paulson, som i første sæson spiller advokaten Marcia Clark, vender denne gang tilbage som Linda Tripp, der var en af de vigtigste figurer i sagen omkring Clinton og Lewinsky.

Tripp opdagede affæren mellem praktikanten i Det Hvide Hus og den næsten dobbelt så gamle, gifte præsident. Med nutidige briller kan det ses som en tidlig #MeToo-sag. Skandalen udløste en lavine, der var tæt på at koste Clinton præsidentembedet. Selv om det ikke skete, kastede sagen en skygge over hele hans otte år lange præsidentsperiode.

Indtil videre er det ikke offentliggjort, hvem der skal spille Clinton. Men eftersom det tilsyneladende er planen at prioritere kvindernes perspektiv, er det heller ikke usandsynligt, at præsidenten kommer til at fylde relativt lidt i fortællingen.

Impeachment: American Crime Story får premiere 27. september 2020.

Trailer: American Crime Story sæson 2

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko