Nyhed
04. juli 2019 | 18:54

Casting Couch fjernet fra Toy Story 2

Foto | The Walt Disney Company
Stinky Pete bliver pludselig opdaget, da han lægger an på to smukke barbiedukker, som han samtidig lover roller i film. Nu er scenen blevet fjernet fra Toy Story 2.

Stinky Petes tilnærmelser til Barbie giver associationer til den #MeeToo-opførsel, filmens instruktør John Lasseter siden blev anklaget for.

Af Pernille Rübner-Petersen

Hvis man gik og troede, at #MeToo-effekten var nedadgående, viser den på ny sin styrke.

The Walt Disney Company har fjernet en sekvens fra den tyve år gamle animationssucces Toy Story 2.

I filmen var der under rulleteksterne indlagt såkaldte bloopers (uheld), hvor filmens figurer blev fanget i mere eller mindre heldige situationer.

I den pågældende scene – se den efter artiklen – indlader guldgraveren Stinky Pete sig med to barbiedukker. Han tager fat i armen på den ene, kærtegner den og siger, at han er sikker på, at de kan få en rolle i Toy Story 3.

Så opdager han, at kameraet er på og skynder sig at afslutte samtalen.

I filmbranchen bliver det benævnt casting couch, nemlig at kvinder får roller for til gengæld at give seksuelle ydelser.

Bekendelser fra kvinder
Scenen blev indsat som en joke i 1999, men tyve år senere er den åbenbart for tæt på den virkelighed, som #MeToo har afsløret.

Scenen er i hvert fald blevet fjernet, skriver det uafhængige filmsite Rereleasenews.com, der har oplysningen fra brugere på internetfora som Reddit, ResetEra og Blu-ray.com.

Disney har ikke angivet en grund for fjernelsen, meddeler filmsitet, men påpeger, at det sker efter #MeToo satte de sociale medier i brand med bekendelser fra kvindelige skuespillere og i kølvandet på sagen om instruktøren bag Toy Story: John Lasseter.

Lasseter var kreativ chef i det daværende selskab Pixar og siden i Walt Disney Animation Studios. Han blev indhentet af #MeToo-bølgen i 2017. Flere kvinder stod offentligt frem med anklager om uønskede kys, kram og berøring fra hans side.

Som konsekvens tog John Lasseter først orlov som kreativ chef for Disney Animation. Siden forlod han filmselskabet helt. Han beklagede de gener, hans opførsel måtte have haft for de pågældende kvinder.

For nyligt er John Lasseter dog vendt tilbage til filmbranchen som direktør for Skydance Animation. Det er blevet kritiseret af organisationen Time’s Up, som mener, at instruktøren belønnes for sin sexchikane.

Casting Couch i Toy Story 2

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko