Nyhed
13. juni 2023 | 07:26

Ekko Shortlist får vigtig opdatering

Foto | Filmmagasinet Ekko

Blot ved at trykke på det lille ikon oppe i højre hjørne, når filmen spiller på telefonen, kan du få den op på dit tv, hvis du er indehaver af en Chromecast.

Nu kan brugere af vores onlinehitliste for tidens bedste kortfilm smide de små perler op på en tv-skærm takket være tilføjelsen af Chromecast.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Hver mandag kommer der nye kortfilm på Ekko Shortlist, som nu tæller over 1500 små og store perler i det korte format.

Alle og enhver kan benytte vores onlinehitliste for danske kortfilm, som tilmed er ganske gratis. I 2020 lancerede vi en app, så man på sin mobil har Danmarks største samling af kortfilm lige ved hånden.

Nu har vi gjort det endnu nemmere at se kortfilm på Ekko Shortlist. Vi har nemlig efter adskillige efterspørgsler fået gjort appen kompatibel med Chromecast.

Blot ved at trykke på det lille ikon oppe i højre hjørne, når filmen spiller på telefonen, kan man få den op på sit tv, hvis man er indehaver af en Chromecast.

Det vil i sig selv give en større filmisk oplevelse, men også en mulighed for at gøre kortfilm til noget, man ser sammen med sin familie eller venner. Filmene vil også blive nemmere at bruge i for eksempel undervisning.

Download appen på enten App Store eller Google Play, og så kan du straks komme i gang med at se nogle af de mange forrygende kortfilm, som listen byder på.

Og husk i øvrigt at indsende din film, hvis du ligger inde med sådan én. Så kan du blive en del af listen og måske vinde en pris, når vi fredag den 17. november afholder næste udgave af prisuddelingen Ekko Shortlist Awards!

Optimale vilkår
Ekko Shortlist gik i luften den 15. april 2013 og kunne tidligere i år altså fejre tiårs-fødselsdag.

I løbet af årtiet har onlinehitlisten foretaget en række tekniske tigerspring. Forrige år sørgede vi for, at kortfilmene kan opleves i HD-kvalitet, hvis de vel at mærke er optaget i den billedskønne kvalitet.

Nu kan man derfor se film helt op til det såkaldte 4k-format, hvor billederne er knivskarpe. Dem kan vi godt love ser flotte ud på selv et kæmpestort tv.

Gennem årene har vi også søsat andre initiativer for at bringe danske kortfilm ud til et større publikum. Senest afholdt vi en kortfilm-konkurrence, hvor vinderen bliver vist i biografer over hele landet som forfilm inden den egentlige visning.

Gode kortfilm er gode, ligegyldigt hvilken slags skærm eller lærred de vises på. Men med muligheden for at smide filmene op på tv’et, er der bedre vilkår for at få det optimale ud af den fantastiske verden af kortfilm, som Ekko Shortlist er.

Store prisvindere
Onlinehitlisten består af Top 10 med øjeblikkets mest populære film og All Time Shortlist, hvor alle 1500 film er samlet.

På begge lister er en films placering bestemt af mængden af views og antallet af stjerner, som brugerne giver den.

Top 10 opdateres hver mandag klokken 12, så placeringen er bestemt af den forgangne uges views og stjerner. En film kan maksimalt ligge på Top 10 i tretten uger, hvorefter den fortsætter på All Time Shortlist. Sidstnævnte liste opdateres hver anden time.

Blandt perlerne er Thomas Daneskovs Ud, spring over, ind, Zinnini Elkingtons En flirt, Hannah Elbkes Vilde sind, Tone Ottilies Lulus første gang og Marijana Jankovics Maja, der alle har vundet Shortlist Prisen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko