Nyhed
30. jan. 2012 | 11:47

Dansk dukkefilm vinder på Slamdance

Foto | Den danske filmskole
Venus

Tor Fruergaards voksdukkefilm om et pars besøg på en swingerklub, Venus, vinder pris på Sundances’ festivallillebror og kan nu komme i spil til Oscar.

Af Jacob Ludvigsen

I lørdags fik Mads Matthiesen prisen som bedste internationale instruktør på verdens førende independent-festival, Sundance, for 10 timer til paradis.

Men Matthiesen er ikke den eneste dansker, der lige nu modtager hæder i det amerikanske – og Sundance er ikke den eneste festival, der hylder filmkunstens uafhængige produktioner.

Tor Fruergaards Venus har nemlig vundet juryens pris for bedste animationsfilm i kortfilmformatet på Sundances’ lillebror, Slamdance, der siden 1995 har sat fokus på debutinstruktører og film med helt små budgetter.

Ligesom Sundance foregår festivalen i Utah i USA, og instruktører som Christopher Nolan og Marc Forster blev opdaget på Slamdance, hvor også gyserhittet Paranormal Activity fik premiere.

Venus er Fruergaards afgangsfilm fra animationslinjen på Den Danske Filmskole 2010. Den blev af Berlingske beskrevet som ”verdens første stop motion dukkefilm med erigerede penisser” og er en original, sød og morsom historie om et par, der forsøger at sætte skub i deres stagnerede sexliv på en swingerklub.

På vej med varulvefilm
Med prisen på Slamdance er Venus automatisk kvalificeret til at komme i spil til næste års Oscar i kategorien ”bedste korte animationsfilm”. Selv tror instruktøren dog ikke på filmens Oscar-chancer.

”Slamdance er en fed pris at få, fordi der er meget stor respekt om prisen i USA, blandt andet fordi nogle mener, at Sundance er blevet for kommerciel. Men realistisk set er Venus nok ikke rigtigt en Oscar-film med den tematik, filmen har,” siger Tor Fruergaard.

Instruktøren håber til gengæld på, at prisen kan være med til at åbne døren for hans kommende projekter. Han arbejder lige nu på en 25 minutter lang 2D-animationsfilm, som han håber vil få støtte af New Danish Screen.

Og Fruergaards fokus ligger stadig under bæltestedet. Filmen handler nemlig om en ung fyr, der bliver til en varulv, når han bliver liderlig, hvilket selvsagt er en udfordring, når han står over for den første gang med sin kæreste. En coming of age-historie i varulveklæder, med andre ord.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko