Nyhed
11. dec. 2020 | 16:14

Disney dropper biograferne

Foto | Disney
Star Wars-serien The Mandalorian er et af de store trækplastre på streamingtjenesten Disney+, og der er flere fortællinger om det populære univers på vej.

Filmgiganten skaber et uendeligt univers af film og serier i Star Wars-franchisen og giver flere af dem direkte premiere på streamingtjenesten Disney+.

Af Nicki Bruun

Torsdag amerikansk tid meldte Disney ud, hvad de næste år kommer til at byde på for filmgiganten, der ejer både superhelte-guldfuglen Marvel, Star Wars-produktionsselskabet Lucasfilm og animationsselskabet Pixar.

Og det står klart, at vi kommer til at se mange flere historier fra galaksens fjerneste hjørner.

Foruden Star Wars-film af Oscar-vinderen bag Jojo Rabbit, Taika Waititi, skal også Patty Jenkins – snart aktuel med Wonder Woman 1984 – instruere en film i universet.

Derudover er en lang række serier på vej i Star Wars-universet. To af dem er spinoff-serier til The Mandalorian, der har gået sin sejrsgang på streamingtjenesten Disney+.

Mest interessant lyder dog en serie, hvor Ewan McGregor og Hayden Christensen vender tilbage for at gentage deres Star Wars-roller som henholdsvis Obi-Wan Kenobi og en ung udgave af Darth Vader.

Blandt adskillige opsigtsvækkende meldinger kan også nævnes, at Marvel barsler med en opfølger til Black Panther, hvor nyligt afdøde Chadwick Boseman spiller hovedrollen. Hans titelfigur vil dog ikke blive spillet af en ny skuespiller.

Klassikere genskabt
Midt i nyhederne om de mange kommende film og serier fløj det lidt under radaren, at Disney fortsætter Mulan-modellen og giver adskillige store film premiere direkte på streamingtjenesten Disney+.

De tæller en live action-filmatisering af Pinocchio, som instruktøren Robert Zemeckis står bag. Filmen har Tom Hanks på rollelisten, men filmstjernen rammer altså denne gang tv- og computerskærme først.

David Lowery, der har lavet små perler som A Ghost Story og Den sidste gentleman, er også på vej med en live action-opdatering af en elsket klassiker, nemlig den om Peter Pan. Instruktørens Peter Pan and Wendy får også premiere på Disney+.

Allerede 25. december kommer Pixar-animationsfilmen Soul, der ligesom Druk blev udtaget til årets aflyste Cannes-festival, på Disney+ herhjemme.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko