Nyhed
12. aug. 2020 | 19:19

Disney dropper Fox

Foto | 20th Century Fox
Mange store film er gennem tiden startet ved, at det berømte logo for 20th Century Fox har rullet over lærredet, men nu er det blevet lavet om.

Efter milliard-opkøbet af konkurrenten har Disney omdøbt det verdenskendte filmselskab 20th Century Fox og nu også givet nyt navn til tv-afdelingen.

Af Lasse Torp Hansen

Efter en større rebranding har Disney officielt fjernet det sidste ”Fox” fra de forskellige selskaber under 20th Century Fox, som Disney købte i 2019 for intet mindre end 449 milliarder kroner.

20th Century Fox Television, der står bag serier som The Simpsons og Modern Family, får sit navn ændret til 20th Television, skriver amerikanske medier som CNN Business.

I januar blev det verdenskendte filmselskab 20th Century Fox ændret til 20th Century Studios. Selskabet så dagens lys, da Twentieth Century Pictures og Fox Films slog sig sammen i 1935.

Som et af de største og mest historiske filmselskaber har 20th Century Fox stået bag film som Star Wars, Avatar, Titanic og Alene hjemme.

Tidligere på året blev også underselskabet Fox Searchlight Pictures omdøbt til Searchlight Pictures, mens Fox 21 Television Studios blev til Touchstone Television.

#MeToo-sager
Navneændringen sker ifølge den britiske avis The Guardian, fordi Disney vil distancere sig til Fox Corporation, der er en virksomhed bestående af de resterende aktiver, som Disney ikke købte i 2019.

Fox Corporation ejer blandt andet Fox News Media, som laver den højreorienterede nyhedskanal Fox News. Det er angiveligt netop denne nyhedskanal, som Disney ikke ønsker at blive forbundet med.

Fox News kom i søgelyset i forbindelse med #MeToo-bevægelsen. En række af kanalens nyhedsværter og andre ansatte anklagede bestyrelsesmedlem og tidligere direktør Roger Ailes for sexchikane og seksuelle overgreb.

Hollywood-filmen Bombshell – Opgørets time med John Lithgow og Margot Robbie beretter historien om Roger Ailes’ storhed og fald.

Det er også kommet frem, at nyhedskanalen har indgået finansielle forlig med kvinder, som har lignende anklager mod den berømte Fox News-vært Bill O’Reilly.

Disney beholder dog logoet, som 20th Century Fox er blevet berømt for – men med det nye navn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko