Nyhed
26. jan. 2022 | 10:00

DR-vært går til filmen

Foto | Mingo Nørager
Anders Agger er blevet en populær mand for sine DR-programmer, hvor journalisten rejser rundt og taler med almindelige danskere. Nu springer journalisten ud som skuespiller.

Dokumentaristen Anders Agger skal spille sig selv i filmatiseringen af Stine Pilgaards succesroman Meter i sekundet, som Hella Joof instruerer.

Af Nicki Bruun

De mange, der har læst Stine Pilgaards succesroman Meter i sekundet, ved, at dokumentaristen Anders Agger spiller en stor rolle.

I bogen bliver han lidt af en besættelse for hovedpersonen, når hun af og til støder på DR-værten i sin færden rundt i den lille, vestjyske by Velling.

Derfor er det en glædelig nyhed, at Anders Agger skal spille sig selv i den kommende filmatisering, som instrueres af Hella Joof.

Anders Agger har været ansat på DR siden 1989 og er især kendt for programmet Indefra med Anders Agger, hvor dokumentaristen besøger og taler med en række almindelige danskere.

Den 57-årige Agger har sammen med tv-kokken Anne Hjernøe også lavet de såkaldte ”Anne og Anders-programmer”. Her rejser parret rundt og oplever på hyggelig facon både Danmark og resten af Norden.

Agger har desuden gjort sig som forfatter af blandt andet bogen Kærlighed.

Det er journalistens første filmrolle, og det skal blive interessant at se, hvordan han oversætter sin slentrende samtalejournalistik til det store lærred. Han er endnu den eneste annoncerede medvirkende i filmen, men flere skuespillere må forventes snart at blive afsløret.

Kortfilmen Kære flueknepperkone, der kan ses på Ekko Shortlist, filmatiserer et brevkasse-afsnit fra Meter i sekundet. Her spiller Lise Baastrup brevkassebestyreren, der skriver om faktoisters glæde ved sandheden.

De korte sætningers land
Filmatiseringen af Meter i sekundet handler om 35-årige Marie, der lidt modvilligt forlader København til fordel for Vestjylland, da hendes kæreste får et job på en højskole.

Mødet med det lille samfund resulterer i noget af et kulturchok for Marie. Hun føler bestemt ikke, at hun passer ind i ”de korte sætningers land”, som det vestjyske samfund kaldes i bogen.

Hun kommer til at stå for en brevkasse i den lokale avis, hvor hun på sin egen – nogen vil nok sige selvcentrerede – måde besvarer læsernes spørgsmål. Men efterhånden finder hun sig mere til rette i Velling.

Meter i sekundet beskrives i en pressemeddelelse fra Nordisk Film som en hjertevarm komedie. Instruktør Hella Joof har tidligere stået bag film som En kort en lang, Oh Happy Day, Sover Dolly på ryggen? og All Inclusive.

Anmeldelserne har været blandede, men Joof har haft et solidt tag i publikum. Hendes seneste film, Happy Ending, solgte 136.000 billetter i biografen.

Manuskriptforfatterne Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén har sammen omskrevet bogen til en film, der laves med støtte fra Det Danske Filminstituts Markedsordning og fonden Den Vestdanske Filmpulje.

Filmen går i optagelse i Ringkøbing-Skjern Kommune den 21. marts og har forventet premiere i vinterferien 2023.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko