Nyhed
08. juli 2021 | 10:00

Dronningen-duo laver serie om Tove Ditlevsen

Foto | Det Danske Filminstitut
Manuskriptforfatter Maren Louise Käehne (tv.) og instruktør May el-Toukhy slår sig atter sammen for at fortæller historien om en af Danmarks største forfattere gennem tiden.

May el-Toukhy og Maren Louise Käehne går sammen om en tv-serie baseret på selvbiografisk roman af den fandenivoldske forfatter Karen Blixen.

Af Nicki Bruun

Efter succesen med det prisvindende drama Dronningen blev det meldt ud, at instruktør May el-Toukhy skulle lave en film om Karen Blixen.

Snart er Bille August dog aktuel i danske biografer med Pagten, der også handler om den danske forfatter og får seks stjerner af Ekkos anmelder i det nye nummer.

Og nu forlyder det i en pressemeddelelse fra Nordisk Film, at May el-Toukhy skal instruere en tv-serie om en anden af Danmarks største forfattere: Tove Ditlevsen.

Det er Ditlevsens selvbiografiske roman Gift – om hendes ægteskaber og livskriser – der bliver til en tv-serie i fire afsnit. May el-Toukhy skal være konceptuerende instruktør på serien, som hendes manuskriptforfatter fra Dronningen og Lang historie kort, Maren Louise Käehne, er hovedforfatter af.

”Tove Ditlevsens liv udgør i al sin fandenivoldske kompleksitet et fascinerende og inspirerende stof for os som filmskabere,” udtaler Maren Louise Käehne i pressemeddelelsen.

”Hun vil have det hele – karriere, børn, kærlighed, frihed – og drages samtidig konstant mod at destruere enhver form for harmoni og lykke.”

Eksistentiel rodløshed
Tove Ditlevsen er for tiden – 45 år efter sin død i 1976 – blevet enormt populær igen, ikke mindst i udlandet.

Hendes København-trilogi bestående af romanerne Barndom, Ungdom og Gift er blevet udgivet på engelsk som The Copenhagen Trilogy, der er blevet solgt til over tyve lande i hele verden.

Fremadstormende Lina Flint – som stod bag den internationale succes Den skyldige – producerer tv-serien. Hun udtaler om projektet:

Gift er et fuldstændigt fantastisk værk, der er komplekst, brutalt og rørende, og jeg kan ikke forestille mig nogle bedre til at fortælle og fortolke Tove Ditlevsens historie end lige præcis May og Maren Louise,” siger Lina Flint.

”Med dem i spidsen for dette store filmiske værk vil publikum kunne glæde sig til en moderne og samtidig universel fortælling om eksistentiel rodløshed og en kvindes jagt på noget større.”

Hvor tv-serien vil blive vist, fremgår ikke af pressemeddelelsen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko