Nyhed
18. jan. 2018 | 23:44

Dylan Farrow taler ud i sit første tv-interview

Foto | CBS
Dylan Farrow holder i et tv-interview med CBS This Morning fast i, at adoptivfaren Woody Allen misbrugte hende i 1992.

Woody Allens 32-årige datter fastholder sine beskyldninger mod faren om seksuelt misbrug. Flere skuespillere har nu valgt at bakke hende op.

Af David Madsen

Der har længe været spekulationer om, hvor lang tid der ville gå før #MeToo-bevægelsen ville slå ned Woody Allen.

Det har vi nu svaret på, da adoptivdatteren Dylan Farrow har valgt at stille op til sit første tv-interview nogensinde for endnu en gang at anklage faren for at have misbrugt hende som syvårig.

Interviewet fandt sted på CBS This Morning.

”Han forklarede mig, at jeg skulle lægge mig på maven og lege med min brors legetøjstog, som var stillet frem. Mens jeg legede med toget, blev jeg misbrugt seksuelt,” fortæller Dylan Farrow om hændelsen, der angiveligt fandt sted i Farrow-familiens sommerhus i august 1992, mens hendes forældre var ved at blive skilt.

”Som en syvårig ville jeg have sagt, at han rørte mine kønsdele. Som en 32-årig kvinde kan jeg sige, at han rørte min skede og skamlæber med sin finger.”

Historien har hjemsøgt instruktøren, siden ekskonen Mia Farrow åbnede for beskyldningerne i 1993. Politiet undersøgte sagen og afhørte Dylan, men fandt ikke grundlag for at rejse tiltale – blandt andet fordi Dylan ændrede forklaring undervejs.

Skuespillere fortryder
Men i 2014 stod dengang 28-årige Dylan Farrow selv offentligt frem og gentog beskyldningerne i et åbent brev til avisen New York Times.

Til trods for de voldsomme anklager har det indtil nu ikke været et problem for Woody Allen at finde skuespillere til sine film.

Men i lyset af netop Time’s Up og #MeToo-bevægelserne har flere skuespillere, der har deltaget i Woody Allens film, valgt at give Dylan Farrow deres støtte og taget afstand fra instruktøren.

Senest har Call Me by Your Name-stjernen Timothée Chalamet doneret sin løn fra Allens kommende A Rainy Day In New York til velgørende organisationer. Også Greta Gerwig og Ellen Page har udtalt, at de fortryder at have deltaget i instruktørens film og bakker nu Dylan Farrow op.

”Det har været meget stort for mig at opleve, at diskussionen endelig bliver afholdt i det offentlige rum. Jeg har fortalt min historie – jeg har gentaget de her beskyldninger uændret i mere end tyve år, og jeg er systematisk blevet fortiet og ignoreret,” udtaler Dylan Farrow om de nye tendenser, der har præget Hollywood siden Weinstein-sagen.

”Hvis de ikke kan anerkende beskyldningerne fra én overlever, hvordan skal de så kunne stå bag os alle?” spørger Dylan Farrow og nævner, at Woody Allen generelt havde en grænseoverskridende opførsel.

”Han bad mig ofte om at komme op i sengen til ham, når han kun have undertøj på, og nogle gange også, når jeg kun have undertøj på.”

Farrow-familiens kynisme
Dylan Farrows storebror Moses og Woody Allen har længe fastholdt, at Mia Farrow skolede og manipulerede datteren til at tro, at hun blev misbrugt af faren.

Anklagerne mod ham landede i sin tid oven i Woody Allen og Mia Farrows skilsmisse, og han har forklaret anklagerne som en hævnakt fra ekskonen.

Kort efter CBS Mornings interview blev offentliggjort, udsendte Woody Allen en pressemeddelelse.

”Jeg er overbevist om, at Dylan desværre tror på de løgne, hun fortæller. Til trods for at Farrow-familien kynisk bruger den mulighed, som Time’s Up-bevægelsen har givet dem, til at gentage disse afviste beskyldninger, gør det dem ikke mere sande i dag, end de var dengang. Jeg har aldrig misbrugt min datter – som al efterforskning konkluderede for et kvart århundrede siden,” udtaler Woody Allen.

Under interviewet afspillede Gale King et gammelt klip fra 60 Minutes, hvor instruktøren gav en lignende forklaring på beskyldningerne.

”Han lyver, som han altid har gjort,” sagde Dylan Farrow grædende.

”Jeg forstår ikke, hvordan denne vanvittige historie om, at jeg skulle være blevet hjernevasket og optrænet, er mere troværdig, end hvad jeg har fortalt om, at min far har forgrebet sig på mig seksuelt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko