Portræt
16. okt. 2017 | 21:58

Til kamp mod seksuelle overgreb

Foto | MSNBC
I en alder af 29 år har Ronan Farrow allerede arbejdet inden for politik og er nu tv-journalist, der også skriver artikler som den for The New Yorker, hvor tre kvinder anklager Harvey Weinstein for voldtægt.

Instruktør Woody Allen og skuespiller Mia Farrows søn Ronan Farrow er en af journalisterne bag Weinstein-afsløringerne. Men privat er hans egen familie splittet af påstande om overgreb.

Af Kjartan Hansen

Afsløringer om sexchikane i Hollywood har rystet den amerikanske filmbranche.

Det har foreløbig ført til afskedigelsen af den Oscar-vindende producent Harvey Weinstein og en suspendering af underholdningschefen for Amazon Studios, Roy Price.

Det kan være, at navnet Ronan Farrow ikke får nogle klokker til at ringe. Men ud over at være en af journalisterne bag de afslørende artikler om Harvey Weinstein, er han søn af ingen ringere end skuespiller Mia Farrow og instruktør Woody Allen, som i weekenden sagde, at sønnens arbejde har affødt en ”heksejagt-atmosfære”.

Ronan Farrow var fremme i medierne i 2014 for at støtte sin søster Dylan Farrow, da hun stod frem og fortalte sin historie om at være blevet misbrugt af deres far.

Splittet familie
Trods turbulente familieforhold kaldes Ronan Farrow i et portræt tegnet New York Times i 2013 for USA's fremtidige præsident.

I dag arbejder han som journalist for nyhedskanalen MSNBC, men blot 29-årige Farrow har tidligere været rådgiver for Hillary Clinton under hendes periode som udenrigssekretær. Han er uddannet i jura fra et af USA's mest eftertragtede universiteter, Yale.

I disse dage er han især kendt for at være en af journalisterne bag de opsigtsvækkende artikler om magtmisbrug og sexchikane begået af producent Harvey Weinstein. Men Will Pavia fra New York Times kalder Ronan Farrows rolle i sagen for en hævn over Hollywood efter, at han ikke kunne få en sag rejst imod Woody Allen for seksuelle overgreb på Dylan Farrow.

Påstandene mod Woody Allen så første gang dagens og pressens lys i 1993, da Dylan var syv år gammel. Det vides ikke hvorfor, men der blev aldrig rejst en sag. I dag har hverken Ronan eller Dylan Farrow kontakt til deres far. Men det har deres bror Moses Farrow, der forsvarede Woody Allen i 2014 i forbindelse med påstandene om seksuelle overgreb.

Ifølge ham var det deres mor, der hjernevaskede dem og ”skabte en atmosfære med frygt og had imod ham”, fortæller Moses Farrow til People Magazine.

Siden Ronan Farrow tog sin søsters parti, har Woody Allens presseagent chikaneret ham ved at sende talrige e-mails med udtalelser fra jurister og psykologer, som miskrediterer søsterens påstande og tegner et billede af Dylan Farrow som vanvittig og hævngerrig, fortæller Ronan Farrow til The Hollywood Reporter.

Stor børneflok
Woody Allen og Mia Farrow var sammen i tolv år, hvor hun også spillede med i flere af hans film. Blandt andet klassikerne Den røde rose fra Cairo og Hannah og hendes søstre.

Mia Farrow havde i forvejen seks børn, før de både adopterede Dylan og Moses Farrow og fik en biologisk søn, Ronan Farrow. I dag er hun mor til fjorten børn, hvoraf ti er adopterede.

Deres forhold sluttede, da Mia Farrow i 1992 opdagede, at Woody Allen i længere tid havde haft en affære med hendes adoptivdatter Soon-Yi Previn, som han blev gift med i 1997.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko