Nyhed
03. sep. 2013 | 09:28

Ekko Shortlist indfører ”Månedens film”

Foto | Niels A. Hansen
Fenar Ahmads rørende ungdomsfilm Megaheavy er blandt de film, der kan blive fremhævet i Ekkos nye tiltag, Månedens film.

Hver måned vil en kritiker eller kunstner fremhæve en film på Ekko Shortlist, som er overset, glemt eller bare fortjener at blive genset.

Af Claus Christensen

Ekko Shortlist er en brugerstyret hitliste for danske kortfilm.

Nogle film stryger ind på top 10 og får en masse omtale og opmærksomhed. Andre film flyver under brugernes radar, men kan fortsat ses på All Time Shortlist – sammen med alle de andre film, som Ekkos redaktion har udvalgt til Shortlist.

Efter fire en halv måned er der allerede 70 film på All Time, som vokser uge for uge. Nogle film bliver ”sleepers” og kravler langsomt op ad listen via word-of-mouth eller en begivenhed, der pludselig gør dem aktuelle, mens andre film risikerer at forsvinde i mængden.

Det råder Ekko nu bod på.

Vi indfører en fast, månedlig artikel, hvor en kritiker eller en kunstner fremhæver en film på Ekko Shortlist, som uretfærdigt er blevet overset, gået i glemmebogen eller bare fortjener at blive genset.

Og efterhånden som Shortlist bliver ældre, vil man kunne gå adskillige år tilbage.

Skribenten kan være én fra Ekkos redaktion eller netværk af skribenter, men det kan også være en kunstner eller et filmmenneske, som har et godt øje til en film, der af en eller anden grund ikke har fænget an blandt brugerne.

Artiklen kan være udformet som en anmeldelse, men den kan også være mere personlig eller essayistisk.

Hitlisten er med til at skabe en masse opmærksomhed om Ekko Shortlist. Men det egentlige mål er at gøre Shortlist til en platform, hvor man hurtigt og nemt kan se et bredt udvalg af danske kortfilm og få øje på nye talenter inden for alle filmkunstens metierer.

Det styrker vi nu ved at give filmene et second view og supplere brugernes dom med en fagpersons vurdering.

Siden åbningen 15. april har Ekko Shortlist haft over 200.000 unikke visninger. Første ”Månedens film” kan brugerne læse i næste uge.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko