Nyhed
28. juli 2021 | 19:17

Elsket og forhadt satireprogram vender tilbage

Foto | Radio24syv
Frederik Cilius og Rasmus Bruun som henholdsvis seniorkorrespondenten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og hendes medvært fik fjender, men endnu flere venner med deres grænseoverskridende satire, da de i fem år huserede på Radio24syv.

Iltre Kirsten Birgit og hendes hårdtprøvede medvært Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis vender tilbage som podcast.

Af Claus Christensen

Det er ikke kun radiolytterne, som har savnet Den Korte Radioavis med den fiktive seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (Frederik Cilius) og hendes hårdtprøvede medvært Rasmus Bruun.

Siden Radio24syv i 2019 tabte udbuddet om en ny DAB-kanal til Radio Loud, har den satiriske duo brugt deres landskendte karakterer i bogform, på tv og teatret. Med blandet modtagelse.

Vor egen Samina Yasmin Jacobsen kaldte således TV 2-serien Fuld af Danmark ”ufarlig og letfordøjelig”.

Nu annoncerer Rasmus Bruun og Frederik Cilius i et nyhedsbrev, at de ugentligt vil udkomme med en podcast, der naturligvis har fået navnet Den Korte Podcast og figurerer Kirsten Birgit og Rasmus Bruun.

Med vanlig hemmelighedsfuldhed holder de dog kortene tæt ind til kroppen. Det er uvist, hvor podcasten kommer til at kunne høres, og hvad den mere konkret kommer til at indeholde.

Men duoen har lagt en teaser op, hvor Kirsten Birgit er klippet ind i et afsnit af det berømte brevkasseprogram Mads og A-holdet. Her bryder seniorkorrespondenten ind med nogle højst upassende kommentarer.

Grovkornet satire, som vi kender det.

Dundertale om hykleri
Den korte radioavis kom til verden på Radio24syv i 2015.

Nogle tog anstød af den politiske og fandenivoldske satire, og flere politikerne både frygtede og hadede programmet. Men det fik endnu flere trofaste og voldsomt dedikerede fans.

Og selv om Kirsten Birgit egentlig startede som en parodi på en arrogant og bedrevidende journalisttype, blev hun med sine dundertaler om blødsødenhed og hykleri i manges øren en helt, der turde sige sandheden i en politisk korrekt tid.

Da Radio24syv blev lukket, var det ikke mindst tabet af Den Korte Radioavis, som mange lyttere begræd.

Det har givet Radio Loud en svær opstart med få lyttere og en på forhånd meget kritisk presse, blandt andet på grund af sympatien for Radio24syv og stationens skæbne.

Senest er digital direktør Rasmus Mark Pedersen og hans hustru Karen Dich blevet udsat for anonyme dødstrusler. Samtidig har Københavns Politi modtaget en bombetrussel mod Radio Loud.

Rasmus Mark Pedersen mener, at truslerne hænger sammen med vreden over lukningen af Radio24syv, men det er dog ikke dokumenteret. Måske vil Kirsten Birgit have en bramfri kommentar om det i den nye podcast!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko