Nyhed
10. aug. 2018 | 10:42

Festival reddet af ny bunker

Foto | Bunker Film Festival
Bunkeren i Ringkøbing bliver for en kort periode omdannet til biograf, når Bunker Film Festival om to uger slår dørene op til klaustrofobiske film.

Houvig Strand trak tilsagnet tilbage, men nu er Ringkøbing kommet Bunker Film Festival til undsætning.

Af Daniel Emami Riis

En festival ville vise film open-air på Vestkysten og afholde eksklusive visninger i en bunker. En original idé, men der var bare ét problem: Festivalen havde gjort regning uden vært!

Efter at have udsendt pressemeddelelse om det uortodokse projekt måtte Bunker Film Festival for en uge siden trække i land. Nørre Houvigs Grundejerforening sagde nej, da det gik op for foreningen, at op mod 1.000 besøgende gæster ville strømme til.

”For os handler det om at beskytte den sårbare natur,” udtalte grundejernes formand Tove Ledgaard til Jyllands-Posten. Men nu har festivalen fået kastet en redningskrans ud.

Hitlers undergang
Festivalen er blevet rykket til Ringkøbing. En ellers lukket bunker ved Vester Kær bliver åbnet til lejligheden, og open-air-visningerne vil ske på Søndervig Strand.

”Det har været nogle turbulente uger, men det bliver fantastisk at se visionen realiseret,” siger arrangør Mads Daugbjerg i pressemeddelelse.

Der Untergang, Das Boot, Buried og Waltz with Bashir bliver vist i bunkeren. Desuden vil festivalen byde på historiske rundvisninger og foredrag af eksperter.

”Folk kan glæde sig til nogle helt særlige oplevelser, der er skræddersyet til de uvante og atmosfærefyldte rammer,” udtaler Mads Daugbjerg. 

Billetter til bunkervisningerne vil koste 95 kroner og bliver sat til salg mandag den 13. august på Facebook. Open-air visninger er gratis.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko