Nyhed
22. feb. 2021 | 23:15

Rekordmange ansøgere til Filmskolen

Foto | Den Danske Filmskole
781 talenter har søgt ind på Den Danske Filmskole, og i den kommende tid skal man udvælge 48 elever til skolens otte uddannelser.

Efter ballade og blokade har roen sænket sig på Den Danske Filmskole, der kan mønstre en klar fremgang i antallet af ansøgere til skolens uddannelser.

Af Claus Christensen

Akademisering, bortvisning af lærer, elevers blokering af skolen, fyring af rektor.

Så kaotisk var situationen på Den Danske Filmskole for lidt over et år siden. Men den midlertidige rektor Bo Damgaard fik genskabt roen, og nu melder skolen om et rekordstort ansøgerfelt.

781 har i alt ansøgt skolens otte faglinjer, hvilket er 167 mere end i 2019 svarende til en fremgang på 27 procent.

Den mest populære linje er fiktionsinstruktør, som 205 talenter har ansøgt. Den næstmest populære linje er manuskriptforfatter med 157, og på tredjepladsen ligger fotograf med 123.

Størst er fremgangen dog på tonemesterlinje, som har fået 43 ansøgere og kan notere en fremgang på 126 procent. Fotograflinjen er gået 90 procent frem, mens producer, animationsinstruktør og manuskriptlinjen har fået lidt over 50 procent flere ansøgere.

Nye studieordninger
”Corona-situationen og en del aflyste sabbat-år er måske medvirkende til de stigende ansøgertal, som andre uddannelser også oplevede sidste år, men vi tror ikke, det er den eneste årsag,” udtaler Bo Damgaard stolt i en pressemeddelelse.

Rektoren henviser til, at skolen har udviklet nye studieordninger til skolens uddannelser.

Der er lagt vægt på det praksisnære og kunstneriske, understreger Damgaard og berører dermed det store stridspunkt mellem elever og den forhenværende rektor Vinca Wiedemann, som ønskede at trække Filmskolen i en mere akademisk retning.

Eleverne startede blokaden af skolen, da Wiedemann bortviste skolens populære leder af dokumentarlinjen, Arne Bro. Han endte med at komme tilbage til skolen, hvor han fik en heltemodtagelse.

Overraskende nok er hans linje den eneste, som er gået tilbage i antal ansøgere, nemlig fra 106 til 84.

Filmskolen skal nu finde frem til seks elever til hver af de otte uddannelser, som starter med nye hold til august.

Den 1. maj overtager festivalleder Tine Fischer posten som rektor for Bo Damgaard. Fischer har slået på, at Filmskolen skal åbne sig i forhold til omverdenen, og offentliggørelsen af statistikken for ansøgningsfeltet kan godt ses som et første skridt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko