Nyhed
06. feb. 2014 | 09:16

Håb for Joachim Triers internationale film

Foto | Jan Buus
Det ser nu alligevel ud til, at Joachim Trier kommer til at udfolde sit talent på den internationale scene efter en økonomisk indsprøjtning fra tv-kanalen Arte.

I sommer blev Louder Than Bombs stoppet lige før optagestart, men nu har den norske instruktørs engelsksprogede debutprojekt fået tilført penge.

Af Jeppe Mørch

Joachim Trier har med blot to film – Reprise og Oslo, 31. august, som Ekko har udgået på dvd #24allerede markeret sig som en af Skandinaviens mest interessante instruktører.

Derfor havde mange set frem til den norske instruktørs engelsksprogede debut. Og forventningerne blev ikke mindre, da det blev afsløret, at filmens tre hovedpersoner skulle spilles af Isabelle Huppert (Pianisten, Amour), Gabriel Byrne (The Usual Suspects) og Jesse Eisenberg (The Social Network).

Men en måned inden optagelserne til Louder Than Bombs skulle starte i New York, måtte producenten Motlys meddele, at der desværre ikke var skaffet penge nok til filmen.

Og projektet blev lagt på køl.

Nu har den fransk-tyske tv-kanal Arte, ifølge Cineuropa.org, imidlertid postet penge i projektet, og håbet om, at Louder Than Bombs kan blive realiseret, lever på ny.

Gennemføres med samme cast
Arte har ikke oplyst, hvor mange penge man har skudt ind i filmen, og det er derfor endnu uvist, om Motlys har fået finansieret hele budgettet.

Oprindelig havde Louder Than Bombs et estimeret budget på lige under 50 millioner kroner.

Der er heller ikke oplyst nogen ny indspilningsdato. Men ifølge Cineuropa.org er det stadig planen at lave filmen med de tre oprindelige hovedrolleindehavere.

Her skal Triers film i så fald planlægges, så optagelserne ikke falder sammen med Zach Snyders næste Superman-film. I sidste uge blev det nemlig afsløret, at Jesse Eisenberg her skal spille rollen som Lex Luthor.

Manus med Sundance-vinder
Louder Than Bombs, der deler titel med et The Smiths-album, kommer til at handle om en afdød krigsfotograf, og de opdagelser hendes efterladte familie gør sig, da de går gennem hendes ting.

Manuskriptet har Joachim Trier skrevet i samarbejde med Eskil Vogt, som han også skrev Reprise og Oslo, 31. august med.

Eskil Vogt har netop vundet en pris for bedste manuskript på dette års Sundance-festival for instruktørdebuten Blind, hvilket muligvis har skabt fornyet interesse for Louder Than Bombs.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko