Nyhed
12. dec. 2019 | 13:25

Harvey Weinstein tæt på at indgå forlig

Foto | AP
Harvey Weinstein døjer med rygproblemer, som han skal opereres for, og derfor mødte han op i retten med støtte fra et gangstativ foruden et stort hold af advokater.

Den overgrebsanklagede producent har ifølge amerikansk avis næsten en aftale på plads, hvor han ved at betale et stort millionbeløb slipper for at erkende skyld.

Af Nicki Bruun

Over to år er gået, siden #MeToo-bevægelsen for alvor fik ben at gå på med en lang række kvinders anklager om overgreb og sexchikane mod filmproducent Harvey Weinstein.

Søgsmålene har hobet sig op for stifteren af filmselskaberne Miramax og The Weinstein Company, men nu er den tidligere så hæderkronede producent ved at have forlig på plads i mange af sagerne.

Ifølge avisen New York Times – hvis afslørende artikel var den første til at bringe Harvey Weinstein til fald – er hans advokater ved at have en aftale på plads, hvor The Weinstein Companys forsikringsselskaber skal udbetale små 169 millioner kroner til de mange anklagere.

Det vil betyde, at Harvey Weinstein kan afslutte størstedelen af de civile sagsanlæg fra skuespillere og tidligere ansatte. Og det vel at mærke uden at erkende skyld eller lovovertrædelser.

Fremtrædende skuespillere som Ashley Judd og Rose McGowan, der også sagsøger Weinstein, har dog ikke taget imod forliget.

Risikerer livstid
Dermed er Harvey Weinstein langt fra færdig med at forsvare sig i diverse retssale.

Producenten har sagsanlæg mod sig i flere forskellige amerikanske stater, og i New York er han stadig under anklage for seksuelle overfald på to kvinder i henholdsvis 2006 og 2013.

Her begynder en straffesag mod Harvey Weinstein den 6. januar.

Findes han skyldig i alle anklager vedrørende de to sager, risikerer den 67-årige producent at få livstidsstraf. I øjeblikket er han løsladt efter at have betalt kaution.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko