Nyhed
25. okt. 2019 | 12:10

Weinstein anklaget for at lukke munden på offer

Foto | CNBC
Rose McGowan har de seneste år brugt størstedelen af sin tid på at bekæmpe Harvey Weinstein, som hun anklager for at have forgrebet sig på hende.

Skuespilleren Rose McGowan sagsøger den voldtægtsanklagede filmproducent for at prøve at bringe hende til tavshed.

Af Frederik Hoff

Bunken af anklager mod Harvey Weinstein vokser.

Ud over de mange søgsmål om seksuelle overgreb, bliver filmproducenten nu også anklaget for at prøve at lukke munden på en af de skuespillere, han er beskyldt for at have voldtaget.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Rose McGowan var med til at starte #MeToo-bevægelsen med sine voldtægtsanklager mod Weinstein. Hun sagsøger desuden to af hans advokater og det private detektivbureau Black Cube.

Anklagerne handler om organiseret pengeafpresning, krænkelse af privatliv og svindel, som Weinstein skulle have hyret bureauet og de to advokater til at udføre.

Den amerikanske skuespiller er især kendt for sin rolle i tv-serien Heksene fra Warren Manor, men hun var også en af de første kvinder, der stod frem og anklagede Harvey Weinstein for voldtægt.

Skuespilleren siger, at hun blev voldtaget af Weinstein på et hotelværelse under Sundance-festivalen i 1997. Siden tog hun imod 100.000 dollars som del af et forlig indgået med Weinstein.

Ansatte spioner
De nye anklager lyder, at Harvey Weinsten i 2016 fik informationer om, at McGowan var i gang med en bog ved navn Brave, hvori hun planlagde at beskrive voldtægten.

Filmmogulens advokater forsøgte angiveligt at forhindre udgivelsen, og ifølge McGowan blev Black Cube hyret til at få informationer om bogen ved at sende en spion forklædt som en talsmand for kvinder.

Brave udkom i januar 2018.

”Sagen drejer sig om djævelske og ulovlige bestræbelser af en af USA’s mest magtfulde mænd og hans repræsentanter i forsøget på at få ofre for seksuelle overgreb til at tie. Og så handler det om modige kvinder og journalister, der fortsætter med at afsløre sandheden,” skriver skuespilleren i søgsmålet.

Weinsteins advokat Phyllis Kupferstein mener, at de nye beskyldninger – ligesom de tidligere – er uden belæg.

”Én gang for alle: Rose McGowan vil fremstå som det, hun er: En, der søger medieomtale og penge,” udtaler advokaten til The Hollywood Reporter.

Harvey Weinstein nægter sig skyldig i samtlige anklager. Til januar 2020 skal han for retten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko