Nyhed
20. aug. 2019 | 10:27

Joachim Trier afslutter Oslo-trilogi

Foto | Jakob Ihre
Renate Reinsve fik sin debut som en af de kvinder, som hovedpersonen Anders møder i Oslo, 31. august. Nu skal hun spille hovedrollen i Joachim Triers næste film.

”Denne gang er det en kærlighedshistorie,” siger den norske instruktør, der med Verdens værste menneske følger op på mesterværkerne Reprise og Oslo, 31. august.

Af Nicki Bruun

Reprise og Oslo, 31. august er med historierne om forvirret ungdom to af de bedste nordiske film i nyere tid.

Ekko udgav begge mesterværker fra henholdsvis 2006 og 2011 på dvd #24, og nu er instruktøren Joachim Trier på vej med en film, som han kalder den tredje i sin Oslo-trilogi.

Verdens værste menneske, lyder titlen på hans næste film, der har fået ni millioner kroner i produktionsstøtte af det norske filminstitut. Filmens samlede budget er på omkring 36 millioner danske kroner.

”Jeg vidste ikke, at det skulle være en trilogi. Da vi lavede Oslo, 31. august ville jeg faktisk have den til at være meget anderledes end Reprise, men gennem de to film lærte jeg meget om, hvem jeg er som historiefortæller,” siger Joachim Trier til den norske avis VG.

Her løfter han også lidt af sløret for sit kommende komediedrama. Hvor Reprise ifølge instruktøren handler og venskab og Oslo, 31. august om ensomhed, er han trods titlen Verdens værste menneske ude i et romantisk anliggende.

”Det er en løsrevet historie, men den er tematisk beslægtet med de andre. Denne gang er det en kærlighedshistorie.”

Går efter Cannes
Hovedrollen i Verdens værste menneske spilles af Renate Reinsve, der havde sin første rolle i Oslo, 31. august. I den kommende film spiller hun 30-årige Julie, der kæmper med romantik, venskab, karriere og familie.

På rollelisten er også Anders Danielsen Lie, der indtager hovedrollen Reprise og Oslo, 31. august, og som siden blandt andet har spillet Anders Breivik i Netflix-filmen 22 July.

Verdens værste menneske har Joachim Trier skrevet i samarbejde med Eskil Vogt, som han foruden de førnævnte film også skrev manuskriptet til den engelsksprogede Louder Than Bombs og den psykologiske thriller Thelma sammen med.

Louder Than Bombs med verdensstjerner som Isabelle Huppert og Jesse Eisenberg på rollelisten blev udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes. Lidt overraskende blev Thelma hverken udtaget til Cannes eller Venedig, men måtte tage til takke med den mere genrevenlige Toronto-festival.

Nu skyder Joachim Trier at komme tilbage til Cannes i 2021, fortæller han VG.

”Nogle har været optaget af, at Thelma ikke var en Cannes-film. Det er måske rigtigt, at den er mere en genrefilm. Når vi nu er lidt tilbage i et komediedrama, passer det måske bedre, men vi må se.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko