Nyhed
28. nov. 2022 | 10:55

Jonas Risvig løfter sløret for Grænser III

Foto | Jesper Christensen
Tredje sæson af ungdomsserien Grænser sætter fokus på ungdommens alkoholkultur og viser, hvordan alkohol påvirker venskaber, kærlighed, sex og modet til at være ærlig.

Se traileren til den populære serie, hvor Jonas Risvig solidarisk skildrer gymnasielivet indefra ved at gøre de unge til medskabere.

Af Jonathan Lebeda

Jonas Risvig laver serier, der rammer en autentisk ungdomsånd. Han hiver de unge med i skaberrummet og lader sig ikke være afhængig af de store offentlige puljer.

Det har skabt succeserne Drenge, Salsa og Grænser, hvor der nu kommer en ny sæson.

Grænser er et råt og autentisk ungdomsdrama om gymnasietidens store og små problemer. I første sæson mødte vi den usikre Palma, der har isoleret sig fra alt socialt liv på grund af et rygte, der florerer på skolen.

”Det her er en serie, som enhver gymnasieelev med sikkerhed vil slubre i sig,” skrev Ekkos anmelder om den første sæson.

Grænser er en videreudvikling af kortfilmen Hvilken vej kom vi fra?, som kan ses på Ekko Shortlist, og som skuespilleren Clara-Aviaya Helsted Hvid blev nomineret for ved Ekko Shortlist Awards 2020.

Anden sæson følger Martha, der kommer hjem til en vennegruppe, der er vendt på hovedet. Dynamikken i gruppen ændres, da Palma udfordrer grænserne i sit forhold til Theo.

Den nye sæson sætter fokus på ungdommens alkoholkultur og viser, hvordan alkohol påvirker venskaber, kærlighed, sex og modet til at være ærlig.

Traileren til Grænser III sitrer af den unge vennegruppes turbulente københavnerliv. Fester i sommernatten, store følelser og en voldsom konfrontation omkring en voldtægt.

”I stedet for at historien bliver fortalt med en løftet pegefinger fra bedrevidende voksne, er alle problemer og temaer skrevet og skabt af de unge skuespillere i håbet om at vise nuancerne i deres generations drukkultur,” lyder det fra Jonas Risvig i en pressemeddelelse.

”Lad os tale om, hvorvidt det store alkoholforbrug kunne have noget at gøre med den samme generations brede mistrivsel,” udtaler instruktøren.

Grænser III får premiere 1. december på Jonas Risvigs YouTube-kanal, hvorefter der kommer nye episoder hver tirsdag, torsdag og søndag.

Trailer: Grænser III

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko