Nyhed
10. sep. 2021 | 08:57

Kritikerforening i USA gør klar til forandring

Foto | HFPA
Tyske Helen Hoehne har været medlem af kritikerforeningen HFPA siden 2004, og nu skal hun stå i spidsen for organisationen, mens den udvikler sig for at følge med tiden.

Efter kritik fra stjerner som Scarlett Johansson og Tom Cruise har sammenslutningen af udenlandske Hollywood-journalister valgt en ny leder og arbejder på at redde organisationen.

Af Nicki Bruun

En sexistisk organisation, kaldte Scarlett Johansson kritikerforeningen Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Og Tom Cruise valgte at aflevere sine tre Golden Globes tilbage, da HFPA efter en række kritiske artikler kom i skudlinjen for ikke at have nogle sorte medlemmer.

Nu forsøger foreningen af udenlandske journalister i Hollywood at rejse sig og komme videre. Som led i det har organisationen valgt en ny leder, skriver branchemediet Variety.

Det er blevet tyske Helen Hoehne, der stammer fra Hamborg og har været medlem af HFPA siden 2004. Hun har siden siddet i bestyrelsen i otte år og blev i 2020 valgt til en lederstilling i organisationen, men nu indtager hun den øverste post.

Hun tager over for Ali Sar, der blev sat ind som leder af HFPA, da lederen Lorenzo Soria døde i 2020.

Hoehne er Hollywood-korrespondent for Tyskland største filmmagasin og leverer løbende dækning til tv-kanalerne RTL og ProSieben. Ifølge Variety vil hun i sin nye rolle øjeblikkeligt gå til samarbejdspartnere i forsøget på at redde HFPA.

”Det er en privilegium at styre denne organisation mod store forandringer og reformer. Siden maj har vores medlemmer vist deres engagement for at skabe et nyt HFPA,” udtaler Helen Hoehne.

”Vi er spændt på fremtiden for vores forening og ser frem til at mødes med vores kolleger i branchen – både nye og gamle – i løbet af de næste måneder.”

Bestyrelsen udvider
Ekkos Hollywood-korrespondent Tina Jøhnk Christensen er medlem af bestyrelsen i HFPA og har været med til at føre organisationen i en ny retning.

Kritikken har særligt gået på, at der mangler diversitet i foreningen, som blev stiftet i 1943.

Da de kritiske artikler om HFPA blev udgivet, hæftede mange sig ved, at der blandt de på daværende tidspunkt 87 medlemmer ikke var en eneste farvet person.

Siden har HFPA tilkendegivet, at man vil optage flere medlemmer med forskellige baggrunde. Og som del af det vil den i skrivende stund tolv personer store bestyrelse i den nærmeste fremtid få tre nye medlemmer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko