Nyhed
22. jan. 2014 | 16:59

Lindholm får global pris på Sundance

Foto | Jan Buus

I 2013 modtog Tobias Lindholm Nordisk Råds filmpris for Jagten sammen med Thomas Vinterberg. Nu har han vundet endnu en international pris.

Tobias Lindholm har fået 10.000 dollar i støtte til sin kommende spillefilm, der har titlen Krigen og stiller skarpt på Afghanistan.

Af Marie Andersen

Sundance Film Festival er lige nu i fuld gang i Utah, hvor festivalen hylder uafhængige filmskabere.

En af dem er Tobias Lindholm, og han har – ifølge det amerikanske brancheblad Variety – netop vundet prisen med den lange titel ”Sundance Institute/Mahindra Global Filmmaking Award”.

Prisen gives til fire spirende, internationale filmskabere som en støtte til uafhængige filmproduktioner verden over. Vinderen får 10.000 dollar, adgang til at deltage i branchearrangementer og en mentorordning hos Sundance-instituttet.

Krigens regler
Tobias Lindholm brød igennem med fængselsdramaet R (2010), som han instruerede sammen med Michael Noer. Den indbragte parret både en Bodil- og en Robert-statuette, og to år senere gentog Lindholm bedriften med gidseldramaet Kapringen (2012). 

Sundance-prisen får han for sin kommende film Krigen, der handler om danske soldater i Afghanistan og tager temaer som vold, demokrati og krigens regler op.

Prisen uddeles for fjerde gang, og den er et samarbejde mellem Sundance Institute og Mahindra Group, en indisk industriel paraplyorganisation.

De andre vindere er den vietnamesiske Hong Khaou med Monsoon, australske Ashlee Page med Archive og indiske Neeraj Ghaywan med Fly Away Solo.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko