Nyhed
06. maj 2021 | 13:32

Netflix laver sin første danske film

Foto | Andreas Bastiansen
Instruktør Barbara Rothenborg i midten er flankeret af sine to hovedrolleindehavere i den kommende Netflix-film Kærlighed for voksne, Sonja Richter og Dar Salim.

Dar Salim og Sonja Richter spiller hovedrollerne i krimi-thrilleren Kærlighed for voksne, som instrueres af Barbara Rothenborg med manuskript af kendt forfatterpar.

Af Nicki Bruun

Netflix har i mange år huseret i danskernes hjem, og det tyder ikke på, at streamingtjenesten har planer om at stoppe med det.

I samarbejde med SF Studios og TV 2 har Netflix i en pressemeddelelse annonceret, at man efter serierne The Rain og Equinox er på vej med sin første dansksprogede film.

Den hedder Kærlighed for voksne og har Dar Salim og Sonja Richter i hovedrollerne som et par, der på overfladen har det perfekte liv. Men da hun ser ham sammen med en yngre kvinde, fører det grumme konsekvenser med sig. For hun har ikke tænkt sig at være kvinden, der bliver forladt.

Thrilleren instrueres af Barbara Rothenborg, der som barn blev kendt for rollen som Nana i DR’s børneserie af samme navn. Som voksen har hun arbejdet som instruktør og stod sidste år bag venindedramaet Madklubben.

”For mig er Kærlighed for voksne en rå, uforudsigelig og nervepirrende film om, hvilke forfærdelige ting vi mænd og kvinder kan ende med at gøre ved hinanden, hvis vi bliver skubbet langt nok,” udtaler Barbara Rothenborg.

”Det handler om den fine linje mellem kærlighed og had – og hvordan jalousi og bitterhed kan få det værste frem i os alle.”

Nye distributionsveje
Kærlighed for voksne
er baseret på en roman med samme titel af Anna Ekberg, hvis navn er et pseudonym for forfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich.

De er netop nu aktuelle under et andet kunstnernavn – A.J. Kazinski – med TV 2-krimiserien Hvide Sande.

TV 2 har også valgt at gå ind i projektet med Kærlighed for voksne som co-producer, selv om det fungerer på en anden måde, end kanalen normalt opererer. Filmen får global premiere på Netflix i 2022 og vil først på et senere tidspunkt blive vist på TV 2.

”Fiktionsmarkedet er i en rivende udvikling, og derfor er det meget relevant at være med, når nye distributionsveje afprøves – som her,” udtaler Katrine Vogelsang, fiktionschef for TV 2.

”I Danmark har vi ikke tradition for de såkaldte tv-film, men dette set-up – med de gode partnere SF Studios og Netflix, som vi har samarbejdet med Rita om – er meget interessant for os på TV 2.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko